8 Μαρτίου 2022-Παγκόσμια ημέρα της Γυναίκας

Συνάδελφοι, Η φετινή 8η Μάρτη Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, ημέρα τιμής και μνήμης των αγώνων των γυναικών για τα δικαιώματα.

Συνάδελφοι,

Η φετινή 8η Μάρτη Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, ημέρα τιμής και μνήμης των αγώνων των γυναικών για τα δικαιώματα τους, είναι μια διαφορετική μέρα.

Μας βρίσκει δέκα χρόνια μετά τη μεγάλη οικονομική κρίση, δύο χρόνια μετά την Πανδημία του covid19 και λίγες μόνο ημέρες μετά το ξέσπασμα του πολέμου στην Ουκρανία.

Μας βρίσκει όμως και στον απόηχο πολλών καταγγελιών και αποκαλύψεων για την έμφυλη βία στους εργασιακούς χώρους και σε μεγάλο βαθμό στο οικογενειακό περιβάλλον, που πολλές φορές καταλήγει σε εγκλήματα κατά της ανθρώπινης ζωής.

Τώρα που η έμφυλη βία έχει πάρει διαστάσεις πανδημίας, τώρα που η κοινωνία μας διαπιστώνει ότι οι εργασιακοί χώροι και η οικογένεια μπορούν να αποτελέσουν εστίες παρενοχλητικών και κακοποιητικών συμπεριφορών εις βάρος των γυναικών, είναι η ώρα να αναδείξουμε την άλλη πλευρά της ζωής, με ισότητα και ισοτιμία.

Να διεκδικήσουμε όλες και όλοι μαζί μέτρα δικαιοσύνης και σεβασμού στα ανθρώπινα δικαιώματα.

Συνάδελφοι,

Για να εξασφαλίσουμε μια κοινωνία δικαίου, πρέπει να είμαστε ισότιμα συμμέτοχοι άντρες και γυναίκες στην πολιτική και στα κέντρα λήψης αποφάσεων.

Για να εξασφαλιστεί αυτό πρέπει από κοινού να επιδιώξουμε την ίση συμμετοχή ανδρών και γυναικών στην πολιτική, στα κόμματα, στην Τοπική Αυτοδιοίκηση στα Συνδικάτα.

Έχουμε όλοι και όλες ίσα δικαιώματα στη διάρθρωση της κοινωνίας και του Κράτους.

Με  συναδελφικούς  χαιρετισμούς,

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                           Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΝ. ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ                ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΔΑΜΟΣ

Μοιραστείτε το άρθρο