Νέα 24ώρη απεργία στη Real Estate τη Τετάρτη 27/07 ενάντια στις αποσχίσεις

Αγαπητές συναδέλφισσες, αγαπητοί συνάδελφοι, Απέναντι στην προσπάθεια της Τράπεζας να δημιουργήσει τετελεσμένα στην υπηρεσία διαχείρισης ακινήτων (Real Estate), οι πέντε.

Αγαπητές συναδέλφισσες, αγαπητοί συνάδελφοι,

Απέναντι στην προσπάθεια της Τράπεζας να δημιουργήσει τετελεσμένα στην υπηρεσία διαχείρισης ακινήτων (Real Estate), οι πέντε (5) Σύλλογοι [ΣΕΥΤΠΕ, ΣΕΤΑΠ, ΕΣΕΤΠ, ΣΥΓΤΕ, ΣΥΤΠ (πρ. ΕΤΒΑ)] συνεχίζουν τον πολυεπίπεδο συνδικαλιστικό, πολιτικό και νομικό Αγώνα τους, για την υπεράσπιση των θέσεων εργασίας και των εργασιακών δικαιωμάτων των συναδέλφων μας.

Στο πλαίσιο αυτό, προκηρύσσουμε νέα 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ στη Real Estate, την Τετάρτη 27/7/2022, με ταυτόχρονη παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τα κεντρικά του Real estate στην οδό Κοραή.

Την κινητοποίησή μας αυτή στηρίζουν πλέον ενεργά και το Εργατικό Κέντρο Αθήνας (ΕΚΑ) και το Σωματείο Εργαζομένων Χρηματοπιστωτικών και συναφών επιχειρήσεων Νομού Αττικής.

Παράλληλα, συνεχίζουμε τις εποικοδομητικές συναντήσεις μας με τις αντιπροσωπείες των κοινοβουλευτικών κομμάτων (ήδη συναντηθήκαμε με ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ και ΚΚΕ), βάζοντας πάντοτε ως προτεραιότητα την αναθεώρηση του θεσμικού πλαισίου για τις αποσχίσεις, ώστε αυτό να μη λειτουργεί σε βάρος των εργαζομένων και του δημοσίου συμφέροντος.

Επιπλέον, σήμερα  πραγματοποιήθηκε  η πρώτη συνάντηση στο πλαίσιο της συμφιλιωτικής διαδικασίας, ενώπιον του Οργανισμού Μεσολάβησης και Διαιτησίας (ΟΜΕΔ), ενώ τα νομικά μας επιτελεία ήδη επεξεργάζονται και τις επόμενες νομικές κινήσεις.

Όμως το πλέον σημαντικό όλων, είναι η μαζική στήριξη της συντριπτικής πλειοψηφίας των συναδέλφων στην Τράπεζα Πειραιώς, οι οποίοι αντιλαμβάνονται ότι ο Αγώνας αυτός  είναι κοινός,  δίνεται από ΟΛΟΥΣ για ΟΛΟΥΣ μας.

Έχουν συνειδητοποιήσει ΟΛΟΙ ότι η νέα αυτή πρόκληση, σε βάρος συναδέλφων με πολυετή εμπειρία και προσφορά, τη στιγμή που η Τράπεζα επιχειρεί να κάνει προσλήψεις από το παράθυρο, με εξωθεσμικές διαδικασίες,  είναι αναγκαιότητα να λάβει ΤΩΡΑ την κατάλληλη απάντηση.

Ο Αγώνας μας για το παρόν και το μέλλον που μας αξίζει όχι μόνο συνεχίζεται, αλλά θα κλιμακωθεί ακόμη περισσότερο!

Τα Δ.Σ των 5 Συλλόγων

ΣΕΤΑΠ – ΣΕΥΤΠΕ – ΣΥΓΤΕ – ΕΝΩΤΙΚΟΣ – ΣΥΤΠ ΕΤΒΑ

Μοιραστείτε το άρθρο