Οι αγώνες των εργαζομένων, των Συλλόγων και της ΟΤΟΕ, αποτελούν την εγγύηση για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας

Συνάδελφοι, Το πρόγραμμα εθελούσιας που εξήγγειλε η Τράπεζα, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Σήμερα η Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού, κάλεσε σε συναντήσεις.

Συνάδελφοι,

Το πρόγραμμα εθελούσιας που εξήγγειλε η Τράπεζα, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Σήμερα η Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού, κάλεσε σε συναντήσεις τους συναδέλφους συγκεκριμένων τμημάτων, για να τους «ενημερώσει» για το τρέχον πρόγραμμα εθελουσίας, καλώντας όλους να συμμετάσχουν σε αυτό.

Θέλουμε, για μια ακόμη φορά, από την πλευρά μας, να καταθέσουμε τις βασικές θέσεις και αρχές, γνωρίζοντας ότι ο αγώνας και οι πρωτοβουλίες για την προστασία των εργασιακών δικαιωμάτων, θα συνεχιστούν για όλο το επόμενο χρονικό διάστημα.

Έχουμε καταστήσει ξεκάθαρο, ότι η συμμετοχή σε όποιο πρόγραμμα εθελούσιας είναι απόφαση ζωής και πρέπει να είναι απόρροια ορθολογικής σκέψης και επιλογής του καθενός μας και όχι αποτέλεσμα πιέσεων και εκβιασμών.

Απαιτούμε από τη Διοίκηση της Τράπεζας, να σεβαστεί απόλυτα την έννοια της εθελοντικής συμμετοχής στο πρόγραμμα και να σταματήσει άμεσα, πρακτικές που θίγουν την προσωπικότητα, την αξιοπρέπεια και την εργασιακή διαδρομή του καθενός μας. Λέμε όχι στις εκβιαστικές εθελούσιες.

Απαιτούμε από τη Διοίκηση της Τράπεζας, να εγκαταλείψει σκέψεις και σχεδιασμούς για μεταφορά εργαζομένων σε θυγατρική, ή άλλη εταιρία, με τρόπο που θα πλήττει τα εργασιακά μας δικαιώματα ως τραπεζοϋπαλλήλων. Καμία βλαπτική εργασιακή μεταβολή δεν θα γίνει αποδεκτή.     

Συνάδελφοι,

Μοναδικός μας αντίπαλος, είναι τα σχέδια και οι μεθοδεύσεις της Διοίκησης και όχι τα υπόλοιπα Σωματεία. Επιδιώκουμε σε αυτές τις θέσεις, να έχουμε την ευρύτερη δυνατή ενότητα και συναίνεση. Δυστυχώς όμως – και πάλι – την πιο κρίσιμη στιγμή, κάποιοι επιλέγουν, αντί να στοχεύσουν στις πολιτικές της Τράπεζας, να διολισθαίνουν σε επιλογές διαχωρισμού και διάσπασης της ενότητας.

Για εμάς, η Ενότητα δεν είναι σημαία ευκαιρίας αλλά συνειδητή επιλογή. Οι προκλήσεις που έχουμε μπροστά μας, υπερβαίνουν τις όποιες Συλλογικές μικροσκοπιμότητες και καθιστούν αναγκαία την κοινή εστίαση στα μεγάλα που μας ενώνουν.

Σε κάθε περίπτωση θα συνεχίσουμε:

  • Να παρεμβαίνουμε και να αξιοποιούμε με κάθε τρόπο, όλα τα πολιτικά, συνδικαλιστικά και νομικά μέσα που διαθέτουμε.
  • Να κλιμακώνουμε την αντίδρασή μας και είμαστε έτοιμοι για τους Αγώνες που έχουμε μπροστά μας.
  • Να είμαστε μαζί και να παρεμβαίνουμε με σχέδιο και θέσεις, σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την αποτροπή οποιωνδήποτε εκβιαστικών πρακτικών.

Κανένας συνάδελφος δεν είναι μόνος!

 

Για τον Σ.Ε.Τ.Π.


Ο Πρόεδρος                                Ο Γεν. Γραμματέας

Στέλιος Μουλακάκης                     Βάιος Νάκος

Για τον Σ.Ε.Τ.Α.Π.


Ο Πρόεδρος                                Ο Γεν. Γραμματέας

Παναγιώτης Αδαμόπουλος             Γιάννης Αδαμος

Για τον Σ.Υ.Τ.Π. πρώην ΕΤΒΑ


Ο Πρόεδρος                                Ο Γεν. Γραμματέας

Σταμάτης Κουτσοπανάγος             Δέσποινα Δαμιανίδου

Μοιραστείτε το άρθρο