Παρέμβαση ΣΕΤΑΠ για το ωράριο εργασίας στα e-branches

Μετά τη δημοσίευση της κωδικοποίησης των Επιχειρησιακών ΣΣΕ που έχουν υπογραφεί διαχρονικά στην Τράπεζα Πειραιώς, συνάδελφοι που εργάζονται στα e-branches,.

Μετά τη δημοσίευση της κωδικοποίησης των Επιχειρησιακών ΣΣΕ που έχουν υπογραφεί διαχρονικά στην Τράπεζα Πειραιώς, συνάδελφοι που εργάζονται στα e-branches, εντόπισαν ότι στην εργασία του Σαββάτου υπήρχε απόκλιση 2,5 ωρών μεταξύ Συμβατικού Ωραρίου και αυτού που εφαρμόζονταν από την Τράπεζα! Μάλιστα η υπερωριακή αποζημίωση καταβάλλονταν μόνο για τη 1 από τις 2,5 ώρες επιπλέον εργασίας.

Θέλουμε να πιστεύουμε, πως ένα τόσο σοβαρό ζήτημα παραβίασης ωραρίου, μόνο εκ «παραδρομής» δεν έγινε αντιληπτό, τόσο κατά τη διαδικασία κωδικοποίησης των επιχειρησιακών Συμβάσεων, όσο και πριν.

Στη συνάντηση που είχε ο ΣΕΤΑΠ, με πρωτοβουλία της Τράπεζας την περασμένη εβδομάδα και στην οποία εκ μέρους του σωματείου μας συμμετείχαν οι συνάδελφοι Γ. Αδάμος και Η. Καρυώτη, τέθηκε και το συγκεκριμένο ζήτημα στους εκπροσώπους της ΔΑΔ. Η συνάδελφος Καρυώτη, με τεκμηριωμένη επιχειρηματολογία, εστίασε σε όλες τις πτυχές του θέματος και αιτήθηκε την άμεση επίλυσή του.

Την επόμενη ημέρα οι εργαζόμενοι στα e-branches και το Central e-branch, ενημερώθηκαν αρμοδίως ότι αλλάζει άμεσα το ωράριο εργασίας του Σαββάτου και γίνεται 9.30-15.00 από 9.00-17.00 που ίσχυε πριν.

Για την ορθή και πλήρη εφαρμογή του σχετικού όρου της ΣΣΕ, ο ΣΕΤΑΠ έχει ζητήσει νέα συνάντηση καθώς εκκρεμούν και ζητήματα απλήρωτων υπερωριών για το διάστημα που η Τράπεζα δεν εφάρμοζε το συμβατικό ωράριο που η ίδια είχε υπογράψει.

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΑΣ Η ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ

Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας

Παναγιώτης Αδαμόπουλος Γιάννης Αδάμος

Μοιραστείτε το άρθρο