Τιμάμε το πολυτεχνείο των ιδεών και των αγώνων για δημοκρατία και κοινωνική δικαιοσύνη

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι, Στις σημερινές συνθήκες οι εργαζόμενοι και ο λαός μας συνεχίζουν να δοκιμάζονται από τις συνέπειες της μακρόχρονης οικονομικής.

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Στις σημερινές συνθήκες οι εργαζόμενοι και ο λαός μας συνεχίζουν να δοκιμάζονται από τις συνέπειες της μακρόχρονης οικονομικής και κοινωνικής κρίσης, των αντεργατικών πολιτικών και της πανδημίας.

Συνεχίζουν να ζουν σε συνθήκες εντεινόμενης ανασφάλειας και αβεβαιότητας για το μέλλον της εργασίας και των δικαιωμάτων.

Σε αυτές τις συνθήκες,  η εξέγερση του Πολυτεχνείου και το διαχρονικό σύνθημα για «Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία», συνεχίζουν να αποτελούν κινητήρια δύναμη στη συλλογική μας μνήμη και σημείο αναφοράς των αγώνων για τη Δημοκρατία και τα κοινωνικά δικαιώματα στη χώρα μας.

Η ΟΤΟΕ και μαζί της ολόκληρος ο κλάδος των τραπεζοϋπαλλήλων  τιμά τους νεκρούς του Πολυτεχνείου και τους ιστορικούς αγώνες του λαού μας για Δημοκρατία, Ελευθερία και Κοινωνική Δικαιοσύνη.

Τιμά την ιστορική αυτή μέρα, γιατί γνωρίζει καλά τη συμβολική της αξία για τις διεκδικήσεις και τους αγώνες των εργαζόμενων και του λαού μας.

Το Πολυτεχνείο ζει και μας εμπνέει στους αγώνες, στις διεκδικήσεις και στις σύγχρονες προκλήσεις, που έχουμε μπροστά μας.

  • Για ασφάλεια και αξιοπρέπεια στην εργασία για όλους.
  • Για την προάσπιση των συμφερόντων, των εργασιακών δικαιωμάτων και των κατακτήσεων των εργαζόμενων του κλάδου.
  • Για Δημοκρατία και Κοινωνική Δικαιοσύνη.

 

     Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,

               Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                  Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                   

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΟΤΣΙΟΣ                            ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΑΛΛΙΡΗΣ

Μοιραστείτε το άρθρο