Acquiring – Απέναντι στις αντεργατικές μεθοδεύσεις

Συνάδελφοι, Καθ’ όλη τη διάρκεια της χθεσινής μέρας (23/02), στελέχη της Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού με κατ’ ιδίαν – δια ζώσης.

Συνάδελφοι,

Καθ’ όλη τη διάρκεια της χθεσινής μέρας (23/02), στελέχη της Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού με κατ’ ιδίαν – δια ζώσης ή τηλεφωνικές – «ενημερωτικές» συναντήσεις με συναδέλφους του Acquiring, επιχείρησαν με εκβιαστικά διλήμματα να αποσπάσουν την προφορική και στη συνέχεια γραπτή αποδοχή από τον κάθε συνάδελφο, μίας απαράδεκτης ειδικής συμφωνίας μετάβασης στη νέα εταιρεία.

Με την ακολουθούμενη πρακτική τους αγνοούν προκλητικά την συνδικαλιστική εκπροσώπηση, τον θεσμικό διάλογο και ακυρώνουν τη διαχρονική προσπάθεια και προσφορά των συναδέλφων.

Προσπαθούν αιφνιδιαστικά να εγκλωβίσουν τους συναδέλφους σε μία άκρως αμφιλεγόμενη εργασιακή «προοπτική», χτισμένη με υποσχέσεις που βρίθουν αντιφάσεων και οδηγούν σε αδιέξοδο την επόμενη μέρα.

Με την αντεργατική μεθόδευσή τους υπονομεύουν το παρόν και το μέλλον της εργασίας μας και επιχειρούν να ακυρώσουν τον πυρήνα των εργασιακών δικαιωμάτων μας.

Το παρόν και το αύριο στην εργασίας μας, δεν προκύπτει μονομερώς. Ο ρόλος των εργαζομένων και του συνδικαλιστικού κινήματος είναι αναντικατάστατος.

Ως ΣΕΤΑΠ, δεν πρόκειται να δεχθούμε τις επιχειρούμενες πρακτικές τετελεσμένων.

Απέναντι στις αντεργατικές μεθοδεύσεις της Διοίκησης, αντιδρούμε με κάθε πρόσφορο μέσο σε συνδικαλιστικό, πολιτικό και νομικό επίπεδο.

Συνάδελφοι,

Ήμασταν και είμαστε δίπλα στους συναδέλφους μας, στηρίζουμε τη δουλειά μας και τα εργασιακά μας δικαιώματα και δεν αφήνουμε κανένα συνάδελφο μόνο του.

Απαιτούμε από τη Διοίκηση να σταματήσει τις αντεργατικές μεθοδεύσεις και να ξεκινήσει άμεσο ουσιαστικό διάλογο.

Καλούμε τους συναδέλφους να αγνοήσουν τα ατομικά εκβιαστικά «κελεύσματα» και να μην υπογράψουν καμία ατομική συμφωνία που δήθεν τους προτείνουν αλλά ουσιαστικά επιχειρούν να επιβάλουν.

Καλούμε την ΟΤΟΕ να αναλάβει άμεσα πρωτοβουλία για τον συντονισμό των κοινών δράσεων και παρεμβάσεων για την αποτροπή των μεθοδεύσεων και την έναρξη ενός θεσμικού ουσιαστικού διαλόγου.

Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να παίζει με το παρόν και το μέλλον μας!

Για το Δ.Σ.,

Ο Πρόεδρος                              Ο Γεν. Γραμματέας

Παναγιώτης Αδαμόπουλος          Γιάννης Αδάμος

Μοιραστείτε το άρθρο