Στραγγαλισμός Συναδέλφων Φυλάκων και Καθαριστριών στην Τράπεζα Πειραιώς.

Η αυθαιρεσία δε θα περάσει! Έκτακτη συνεδρίαση πραγματοποιείται αύριο Δευτέρα 18/12/2017, μεταξύ της ΟΤΟΕ και των Σωματείων Εργαζομένων στην Τράπεζα Πειραιώς, με αφορμή.

Η αυθαιρεσία δε θα περάσει!

Έκτακτη συνεδρίαση πραγματοποιείται αύριο Δευτέρα 18/12/2017, μεταξύ της ΟΤΟΕ και των Σωματείων Εργαζομένων στην Τράπεζα Πειραιώς, με αφορμή την απόσχιση των κλάδων Φυλάκων και Καθαριστριών, που προανήγγειλε αυθαίρετα και αιφνιδιαστικά η Διοίκηση της Τράπεζας την Παρασκευή 15/12/2017 αργά το μεσημέρι, δυναμιτίζοντας το ζητούμενο κλίμα ηρεμίας, που τόσο έχει ανάγκη την ευαίσθητη αυτή περίοδο η χώρα και ο χώρος.

Αδιαμφισβήτητα, πρόκειται για μια πρωτοφανή και ανήθικη απόφαση, που εκθέτει κατ’ αρχήν την ίδια τη Διοίκηση, που τόσο διαφημίζει την αύρα της νέας εταιρικής κουλτούρας στην Τράπεζα, αφού τέτοιες επιλογές ενάντια στο προσωπικό της Τράπεζας συνιστούν ακραία αντεργατική επιλογή, που πάρθηκε μονομερώς με συνοπτικές διαδικασίες και ανακοινώθηκε προφορικά στους εργαζομένους.

Πρέπει να τονιστεί ιδιαίτερα, ότι κατάφωρη είναι και η παραβίαση της εκφρασμένης βούλησης των Τραπεζών, όσον αφορά την προστασία της απασχόλησης, όπως έχει συμφωνηθεί στις δύο πρόσφατες κλαδικές Σ.Σ.Ε. μεταξύ ΟΤΟΕ και Τραπεζών, αλλά και στην πρόσφατη Επιχειρησιακή Σ.Σ.Ε. που η ίδια η Τράπεζα Πειραιώς συμφώνησε με το αντιπροσωπευτικότερο Σωματείο εργαζομένων.

Η απόφαση αυτή όμως, θέτει προ των ευθυνών της και την Κυβέρνηση της χώρας, η οποία σύμφωνα με δηλώσεις της υποστηρίζει τη δύναμη ισχύος των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και των εργασιακών θεσμών και αφορούν σε θέματα εργασίας και κανόνων εσωτερικής λειτουργίας.

Ειδικότερα δε, οι ευθύνες ΟΛΩΝ γίνονται ακόμα μεγαλύτερες, αφού σε περίπτωση υλοποίησης της επαίσχυντης αυτής απόφασης της Τράπεζας, είναι κατανοητό πως ανοίγει ο ασκός του Αιόλου για ΟΛΟΥΣ τους εργαζομένους ανεξαιρέτως, ενόψει μάλιστα των ολοένα εντεινόμενων πιέσεων των δανειστών της χώρας.

Ο ΣΕΤΑΠ (Συλλογος Εργαζομένων Τραπεζας Αγροτικης Πειραιως) από κοινού με την ΟΤΟΕ και τα υπόλοιπα πρωτοβάθμια Σωματεία, δεσμεύεται να αγωνιστεί με όλες του τις δυνάμεις, για τη ματαίωση της απόσχισης των Κλάδων Φυλάκων και Καθαριστριών.

Τέλος, είναι αυτονόητο, πως ο ΣΕΤΑΠ βρίσκεται σε διαρκή ετοιμότητα και επαγρύπνηση, αποφασίζοντας επιπλέον, τη σύγκληση έκτακτου Γενικού Συμβουλιου για τις 18 & 19/12/2017, προκειμένου να παρέμβει άμεσα και αποφασιστικά όπου το απαιτούν οι περιστάσεις.

Κανένας συνάδελφος δεν είναι μόνος του!

Είμαστε όλοι μαζί και ενωμένοι και δυνατοί θα δώσουμε και αυτόν τον αγώνα!

Μοιραστείτε το άρθρο