Αντίπαλη με την πραγματικότητα και απέναντι στους ανθρώπους της

Οι μεθοδεύσεις της Τράπεζας αναφορικά με το μείζον θέμα της τοποθέτησης των συναδέλφων από τα καταστήματα που η ίδια αποφάσισε να κλείσει αλλά.

Οι μεθοδεύσεις της Τράπεζας αναφορικά με το μείζον θέμα της τοποθέτησης των συναδέλφων από τα καταστήματα που η ίδια αποφάσισε να κλείσει αλλά και η γενικότερη πρακτική της που οδηγεί στη  σταδιακή  απαξίωση όλων μας, δεν έχουν αντιπάλους μόνο τους εργαζόμενους αλλά και την ίδια την πραγματικότητα.

Συγκρούεται με τους ανθρώπους της και απαξιώνει το πολυτιμότερο κεφάλαιο που διαθέτει, μειώνοντας σε επικίνδυνο βαθμό την «κεφαλαιακή επάρκεια» που  απλόχερα της προσέφεραν και  της προσφέρουν στους χαλεπούς καιρούς μας.

Συγκρούεται με τις αρχές και τις αξίες που η ίδια ευαγγελίζεται.

Συγκρούεται με λόγια της και διακηρύξεις  της, όταν  επιχειρεί να «αποστρατεύσει» με συγκεκαλυμμένη βία  εργαζόμενους της, τους οποίους χθες «ηρωοποιούσε»  για την προσπάθειά τους.

Συγκρούεται με την κοινωνικοοικονομική πραγματικότητα της χώρας μας και όχι μόνο.

Συγκρούεται με την προσπάθεια της πολιτείας και της κοινωνίας μας να σταθούμε όρθιοι τη δύσκολη αυτή περίοδο και να προστατευτούν οι θέσεις εργασίας και η απασχόληση.

Συγκρούεται και υπονομεύει την προσπάθεια των συνάδελφων, που καθημερινά  δίνουν σκληρό αγώνα για να διασφαλίσουν την εύρυθμη λειτουργία της Τράπεζας.

Συγκρούεται με την κοινή λογική όταν επιλέγει τη σκληρή αντιπαράθεση σε μία χρονική περίοδο που δείχνει μονόδρομος η συστράτευση και η συνδρομή όλων μας για την αντιμετώπισή των προκλήσεων που βιώνουμε.

Συγκρούεται με το παρόν της και ναρκοθετεί το μέλλον της, όταν  επιχειρεί να τα δομήσει με οικοδομικά υλικά το φόβο και την ανασφάλεια.

Όπως έχουμε υπερτονίσει, οι μονομερείς κινήσεις και οι μεθοδεύσεις  στη λογική της άκρατης συρρίκνωσης και της άρνησης της πραγματικότητας, που επιχειρούν να φορτώσουν  όλα τα βάρη στις πλάτες των εργαζομένων, οδηγούν  νομοτελειακά σε  συγκρούσεις και αναπαράγουν αδιέξοδα.

Η θέση μας είναι ξεκάθαρη:

Κανένας συνάδελφος σε αναγκαστική άδεια, 

Άμεση τοποθέτηση των συναδέλφων – υπάρχουν διαπιστωμένα κενά, και εναλλακτικά σε όποιες περιοχές είναι δύσκολη η άμεση τοποθέτηση και απαιτείται λίγος χρόνος για τη διαδικασία, οι συνάδελφοι να αναλάβουν καθήκοντα μέσω τηλεργασίας ώστε να συνεχίζουν απρόσκοπτα να δουλεύουν και να συνεισφέρουν στην Τράπεζα. 

Η Διοίκηση οφείλει να αναλάβει την αυξημένη ευθύνη του ρόλου της και να σταματήσει τις  μονομερείς αντεργατικές πρακτικές  και συμπεριφορές της. Τούτη την ώρα, είναι αναγκαιότητα και αμοιβαία επωφελές για όλους μας, να σταθμίσουμε το διακύβευμα και να οδηγηθούμε στη διεξοδική εφαρμογή    πραγματικών  λύσεων για την τοποθέτηση των συναδέλφων διαμέσου ενός ειλικρινούς  και εποικοδομητικού διαλόγου με τους Συλλόγους και την ΟΤΟΕ.

Οποιαδήποτε άλλη επιλογή είναι συγκρουσιακή αλλά κυρίως αδιέξοδη.

Μοιραστείτε το άρθρο