Απεργούμε και διεκδικούμε το παρόν και το μέλλον που μας αξίζει

Την κρισιμότητα της τρέχουσας περιόδου την κατανοούμε όλοι μας, αποτιμώντας ρεαλιστικά την πραγματικότητα, συνεκτιμώντας κριτικά όλα όσα βιώνουμε, βλέπουμε, ακούμε.

Την κρισιμότητα της τρέχουσας περιόδου την κατανοούμε όλοι μας, αποτιμώντας ρεαλιστικά την πραγματικότητα, συνεκτιμώντας κριτικά όλα όσα βιώνουμε, βλέπουμε, ακούμε , διαβάζουμε.

Τα σενάρια δίνουν και παίρνουν και οι Διοικήσεις των Τραπεζών δεν σταματούν να δοκιμάζουν τα όρια μας σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο.

Είναι δεδομένο ότι διανύουμε μία εποχή όπου μορφοποιείται σταδιακά το τραπεζικό σύστημα του αύριο και η ξεκάθαρη θέση μας σε κλαδικό επίπεδο συνοψίζεται στο ότι κανένας δεν μπορεί να αποφασίζει για εμάς, χωρίς εμάς.

Με μπροστάρη την ΟΤΟΕ, διαμορφώνουμε τους όρους και τις προϋποθέσεις που θα διασφαλίζουν το εργασιακό παρόν και μέλλον μας.

Η υπογραφή Κλαδικής Σύμβασης που θα διασφαλίζει τις θέσεις εργασίας, θα αναπληρώνει τις μισθολογικές μας απώλειες των προηγούμενων χρόνων και θα εγγυάται τη συμμετοχή μας στις εξελίξεις, είναι το μεγάλο διακύβευμα του κλάδου μας και αποτελεί την κεντρική στρατηγική επιλογή όλων μας.

Απέναντι στην προκλητική στάση των τραπεζιτών, απαντάμε αγωνιστικά, μαζικά και δυναμικά.

Δεν απογοητευόμαστε, δεν αδιαφορούμε, δεν δίνουμε χώρο στο φόβο, στην αποστασιοποίηση και τον εφησυχασμό.

Συμμετέχουμε στις δράσεις και την απεργιακή κινητοποίηση της ΟΤΟΕ και είμαστε αποφασισμένοι να παλέψουμε και να στείλουμε ένα ξεκάθαρο και πειστικό μήνυμα στην άλλη πλευρά.

Ένα μικρό ατομικό βήμα από τον καθένα μας, οδηγεί σε μεγάλα συλλογικά βήματα ανατροπών και στη δρομολόγησης εξελίξεων. Αρκεί να το θέλουμε και να πιστεύουμε στις αστείρευτες δυνάμεις μας.

Όλοι μαζί διασφαλίζουμε το παρόν και διεκδικούμε το αύριο που μας αξίζει.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συμμετέχουν ενεργά στην 24ωρη Απεργία της ΟΤΟΕ την Τετάρτη, 20/3/2019 και να δώσουν δυναμικό παρόν στην κεντρική απεργιακή συγκέντρωση στην πλατεία Κοτζιά, στις 11 το πρωί.

Μοιραστείτε το άρθρο