Απόδοση ρόλου και πραγματικών καθηκόντων σε όλους

Από την τυπική ολοκλήρωση του προγράμματος εθελουσίας εξόδου και το πρώτο χρονικό διάστημα εφαρμογής του νέου μοντέλου λειτουργίας των καταστημάτων,.

Από την τυπική ολοκλήρωση του προγράμματος εθελουσίας εξόδου και το πρώτο χρονικό διάστημα εφαρμογής του νέου μοντέλου λειτουργίας των καταστημάτων, προκύπτουν δύο βασικά δεδομένα και μία αναγκαιότητα.

Πρώτον, οι μεθοδεύσεις και οι πρακτικές της Διοίκησης οδήγησαν πολλούς συναδέλφους μας στην πόρτα της εξόδου. Όλες οι διαθέσιμες πληροφορίες οδηγούν στα συμπέρασμα ότι πρόκειται για το πιο «πετυχημένο» πρόγραμμα των τελευταίων χρόνων.

Δεύτερον, τα μηνύματα που λαμβάνουμε από όλη την Ελλάδα, επιβεβαιώνουν την αρχική εκτίμησή μας ότι οι μεθοδεύσεις της Διοίκησης στόχευαν στο πρόγραμμα αποχώρησης. Συγχρόνως, τα σχέδια και οι επιλογές της, προκάλεσαν αλυσιδωτά και διαρκώς διογκούμενα προβλήματα στην καθημερινή λειτουργία των καταστημάτων, όπως η υποστελέχωση και εντατικοποίηση της εργασίας.

Η κλιμάκωση του αρνητικού κλίματος στους εργασιακούς χώρους και η αποχώρηση το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα των συναδέλφων που πήραν την εθελουσία, οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην περαιτέρω διόγκωση των προβλημάτων.

Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι η χαοτική διαχείριση του ταμείου και οι αρνητικές αντιδράσεις των πελατών, αποτελούν μέρος της καθημερινότητας.

Η προχθεσινή ανάρτηση διαθέσιμων θέσεων εργασίας σε πολλούς νομούς, έρχεται εκ των υστέρων να καλύψει μέρος του ήδη διαπιστωμένου προβλήματος, αλλά δεν ανταποκρίνεται στην αναγκαιότητα συνολικής επίλυσής του.

Δεν είναι κακό να αναθεωρείς την άποψή σου. Η εμμονή στην αναπαραγωγή μιας προβληματικής κατάστασης είναι καθηλωτική και αδιέξοδη.

Όσο πιο γρήγορα γίνει αντιληπτό, τόσο το καλύτερο για την Τράπεζα και για όλους μας.

Απαιτούμε από τη Διοίκηση, να προβεί στην απόδοση πραγματικών καθηκόντων και ρόλων σε όλους του συναδέλφους, σε όλους τους νομούς της χώρας, σύμφωνα με τον τόπο διαμονής τους και πάντα στο πλαίσιο της καλής πίστης και του Κανονισμού Εργασίας, ώστε να συνεχίσουν οι συνάδελφοι να παρέχουν απρόσκοπτα τις υπηρεσίες τους στην Τράπεζα και τις τοπικές κοινωνίες.

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΑΣ Η ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ

Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας

Παναγιώτης Αδαμόπουλος Γιάννης Αδάμος

Μοιραστείτε το άρθρο