Απόφαση Εκτελεστικής Γραμματείας ΟΤΟΕ

ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΠΕΤΥΧΕ Η ΟΤΟΕ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΩΝ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ.

ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΠΕΤΥΧΕ Η ΟΤΟΕ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΩΝ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗ ΝΕΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΕ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Η Συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΟΤΟΕ με θέμα την διαχείριση των κόκκινων δανείων της Τράπεζας Πειραιώς από νέο εταιρικό σχήμα στο πλαίσιο σχετικής συμφωνίας της Τράπεζας με τον χρηματοοικονομικό όμιλο Intrum, χαρακτήρισε σημαντική τη συμφωνία που πέτυχε το Προεδρείο της ΟΤΟΕ στις 28 Μαΐου με τη Διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς για τα κόκκινα δάνεια με την οποία η Τράπεζα δεσμεύτηκε για εθελοντική συμμετοχή στη νέα εταιρεία με διασφάλιση της απασχόλησης και των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Η συμφωνία της ΟΤΟΕ με την Διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς έχει ιδιαίτερη πολιτική και συνδικαλιστική σημασία γιατί ουσιαστικά ανέτρεψε ένα δυσμενές και ασφυκτικό νομοθετικό πλαίσιο που είχε διαμορφωθεί ερήμην της ΟΤΟΕ πριν μερικούς μήνες με συνεννόηση Κυβέρνησης και Τραπεζιτών.

Οι δεσμεύσεις που ανέλαβε η Διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς στηρίζονται σε δύο βασικές αρχές:

1.Στην εθελοντική συμμετοχή των εργαζομένων με έκφραση της βούλησής τους πριν από την έναρξη λειτουργίας του νέου εταιρικού σχήματος.

 2. Στην αξιοποίηση των εργαζομένων που θα παραμείνουν στην Τράπεζα (εκείνων που δεν θα θελήσουν να συμμετέχουν στο νέο εταιρικό σχήμα) σε άλλες υπηρεσίες και πάντοτε στο πλαίσιο του Οργανισμού.

Η Εκτελεστική Γραμματεία της ΟΤΟΕ κάλεσε όλους τους Συλλόγους στην Τράπεζα Πειραιώς να στηρίξουν την προσπάθεια της να ολοκληρωθεί με επιτυχία και σε όφελος όλων των εργαζομένων στα κόκκινα δάνεια η υπόθεση αυτή επισημαίνοντας ότι, είναι αναγκαίο να σταματήσουν οι αδιέξοδες και μονομερείς συνδικαλιστικές ενέργειες που ακολουθήθηκαν από ορισμένους και να στοιχηθούν ΟΛΟΙ δίπλα στην ΟΤΟΕ.

Τόνισε ότι θα βρίσκεται σε διαρκή ετοιμότητα και εγρήγορση για τη τήρηση των δεσμεύσεων που ανέλαβε η Τράπεζα Πειραιώς και διευκρίνισε ότι η υπόθεση αυτή πρέπει να ολοκληρωθεί με ένα αναλυτικό πλαίσιο συμφωνίας με συγκεκριμένες δεσμεύσεις που θα αφορά τεχνικά αλλά και ουσιαστικά θέματα για την διασφάλιση όλων των οικονομικών και θεσμικών δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Τέλος, επισημάνθηκε σε όλους τους τόνους ότι «στις δύσκολες μέρες που ζούμε η υπεράσπιση των θεσμών που αφορούν στα δικαιώματα των εργαζομένων είναι μια πολύ δύσκολη υπόθεση και για να ανταποκριθούμε χρειάζεται ενότητα, αποφασιστικότητα, συνέπεια, υπευθυνότητα και αγώνας χωρίς λαϊκισμούς και μικροπαραταξιακές σκοπιμότητες».

Σε κάθε περίπτωση, η Εκτελεστική Γραμματεία της ΟΤΟΕ αποφάσισε να βρίσκεται σε διαρκή εγρήγορση και αγωνιστική ετοιμότητα παρεμβάσεων και απεργιακών κινητοποιήσεων προκειμένου να υλοποιηθούν στο ακέραιο οι δεσμεύσεις της Τράπεζας και η διασφάλιση όλων των δικαιωμάτων των εργαζομένων στα κόκκινα δάνεια της Τράπεζας Πειραιώς.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΟΥΚΟΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΜΥΛΩΝΟΠΟΥΛΟΣ

Μοιραστείτε το άρθρο