Αποζημίωση Απόλυσης

ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ Σήμερα 22/12/2020 υπεγράφη η υπουργική απόφασή για τον τρόπο απόδοσης του υπολοίπου της αποζημίωσης απόλυσης. Να υπενθυμίσουμε.

ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ

Σήμερα 22/12/2020 υπεγράφη η υπουργική απόφασή για τον τρόπο απόδοσης του υπολοίπου της αποζημίωσης απόλυσης.

Να υπενθυμίσουμε και να διευκρινίσουμε ότι μέχρι τώρα μας έχει καταβληθεί το 67% και υπήρξε μια δέσμευση μέσω δελτίου τύπου του Υπουργείου Οικονομικών της προηγούμενης Κυβέρνησης για την απόδοση του υπολοίπου σε δύο δόσεις.

Αυτή η δέσμευση όμως δεν δημιουργούσε νομικές υποχρεώσεις. Έπρεπε λοιπόν να πάρουμε πρωτοβουλίες να πιέσουμε για το δίκαιο του αιτήματος μας και στη νέα ηγεσία του Υπουργείου.

Αναφέρουμε ενδεικτικά τις ενέργειες του Συλλόγου μας,

  1. Αλληλογραφία με το Υπουργείο Οικονομικών με αποστολή υπομνημάτων ενημερωτικών σημειωμάτων και διευκρινήσεων.
  • 5/12/2019 email Υπουργό Οικονομικών κο. Σταϊκούρα
  • 1/6/2020 email Υπουργό Οικονομικών κο. Σταϊκούρα
  • 1/7/2020 email Διευθυντή Γραφείου Υπουργείου Οικονομικών
  • 21/9/2020 email Υπουργό Οικονομικών κο. Σταϊκούρα
  • 2/11/2020 email Υπουργό Οικονομικών κο. Σταϊκούρα
  • 30/10/2020 email Υφυπουργό Οικονομικών κ. Γ. Ζαββό.
  1. Πραγματοποιήθηκαν δύο διά ζώσης συναντήσεις από κοινού με τους εκπροσώπους του Συλλόγου μας και του ΤΤ με τον Υφυπουργό Οικονομικών κο Απ. Βεσυρόπουλο
  2. Έγγραφη και προφορική παρέμβαση στο Γραφείο του Πρωθυπουργού.
  3. Αλλεπάλληλες επαφές και συζητήσεις με στελέχη της Κυβέρνησης και του Υπουργείου.

Τα αναφέρουμε όλα αυτά όχι για να «ευλογήσουμε τα γένια μας», καθότι βιώνουμε καθημερινά και έμπρακτα την εμπιστοσύνη που μας δείχνετε, αλλά  με την πεποίθηση ότι γνωρίζοντας  τις ενέργειες μας,  έχετε υπεύθυνη και έγκυρη ενημέρωση.

Συνάμα, γνωρίζετε πάρα πολύ καλά ότι ποτέ δεν μας ενδιέφεραν και δεν μας ενδιαφέρουν οι εφήμερες επικοινωνιακές κορώνες αλλά πάντα στοχεύουμε στην ουσία και επιδιώκουμε το αποτέλεσμα. Λειτουργούμε ιδιαίτερα προσεκτικά σ’ αυτό το θέμα ώστε να μην διακινδυνεύσουμε το αποτέλεσμα και την αξιοπιστία μας στους συνομιλητές. Τα μέσα μαζικής δικτύωσης σε πολλές περιπτώσεις δημιουργούν σύγχυση και παραπληροφόρηση

Τις επόμενες ημέρες αναμένουμε τη δημοσίευση της Υπουργικής Απόφασης.  Σε συνεργασία με το νομικό μας σύμβουλο κ. Νίκο Δήμα, θα αναλύσουμε το περιεχόμενο της, θα εξετάσουμε τον τρόπο που αποτυπώνει τις θέσεις μας σύμφωνα με την ενημέρωση που έχουμε και θα επανέλθουμε με νέα μας ανακοίνωση.

Μοιραστείτε το άρθρο