ΧΤΙΖΟΥΜΕ ΤΗ ΝΕΑ ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ;

Το τελευταίο χρονικό διάστημα πληθαίνουν οι αναφορές σχετικά  με επιχειρούμενες διοικητικές μεθοδεύσεις στο πλαίσιο της υλοποίησης του προγράμματος αναδιάρθρωσης. Πληροφορούμαστε.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα πληθαίνουν οι αναφορές σχετικά  με επιχειρούμενες διοικητικές μεθοδεύσεις στο πλαίσιο της υλοποίησης του προγράμματος αναδιάρθρωσης. Πληροφορούμαστε ότι επιχειρούνται  επιλεκτικές προσεγγίσεις συναδέλφων  και ταυτόχρονα αφήνεται να κυκλοφορούν εντέχνως με το μορφή διαρροών , υπονοούμενα για κατάργηση ειδικοτήτων και κλάδων. Συγκεκριμένα, εστιάζουν με περισσή επιτήδευση,  στους συναδέλφους που εργάζονται στη φύλαξη  και την καθαριότητα. Πρόκειται για  μία συντονισμένη προσπάθεια δημιουργίας ενός κλίματος αυξημένου φόβου και ανασφάλειας και ο στόχος είναι προφανής.

Οι προαναφερόμενες ακολουθούμενες μεθοδεύσεις, αποτελούν άραγε μέρος της νέας εταιρικής κουλτούρας την οποία ευαγγελίζεται η Διοίκηση;

Είναι άραγε  μέρος της επιχειρούμενης «αναβάθμισης» της εργασιακής καθημερινότητας και των νέων αρχών και εταιρικών αξιών;

Συνιστούν άραγε τη βασική παράμετρο του νέου τρόπου που θα συνδεόμαστε μεταξύ μας και θα αποτελέσουν  εφεξής το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της Τράπεζας;

Απλώς καθιστούν εξόφθαλμη την αναντιστοιχία  λόγων και έργων από πλευράς Διοίκησης.

Ως ΣΕΤΑΠ, δηλώνουμε απερίφραστα ότι ΔΕΝ πρόκειται να αποδεχθούμε την άσκηση οποιαδήποτε μορφής  πίεσης για τη στοχευμένη απομάκρυνση συναδέλφων και οποιαδήποτε  ενέργεια  θίγει και καταπατεί  τα εργασιακά δικαιώματα των συναδέλφων μας.

Γνωρίζοντας, αφενός  ότι η διασφάλιση των θέσεων εργασίας αποτελεί τη ξεκάθαρη θέση και  τη μέγιστη προτεραιότητά όλων των Συλλόγων Εργαζομένων και αφετέρου  την αυτονόητη παραδοχή  ότι η εν λόγω πρόκληση υπερβαίνει τις επιμέρους Συλλογικότητες μας, πιστεύουμε ακράδαντα ότι ήρθε η ώρα να συνδημιουργήσουμε όλοι μας, ένα αρραγές μέτωπο  για την κοινή και αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση της  τεράστιας   πρόκλησης  που έχουμε μπροστά μας.

Επιπρόσθετα θα ζητήσουμε άμεσα την συνδρομή της Ομοσπονδίας μας ώστε από κοινού να δώσουμε τον αγώνα για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας και την τήρηση της σχετικής ρύθμισης της τελευταίας Κλαδικής Σύμβασης.

Παναγιώτης Αδαμόπουλος
Πρόεδρος ΔΣ ΣΕΤΑΠ
τηλ 210 3641797
Αμερικής 10, Αθήνα

Μοιραστείτε το άρθρο