Εξελίξεις

Αναμφισβήτητα αποτελεί κοινή διαπίστωση ότι βιώνουμε μία ιδιαίτερα δύσκολη και πολυσύνθετη συγκυρία για το χώρο μας. Η πολύμηνη καθυστέρηση της.

Αναμφισβήτητα αποτελεί κοινή διαπίστωση ότι βιώνουμε μία ιδιαίτερα δύσκολη και πολυσύνθετη συγκυρία για το χώρο μας. Η πολύμηνη καθυστέρηση της διαδικασίας επιλογής του νέου Διευθύνοντος Συμβούλου και οι πρωτόγνωρες διαδικαστικές παλινωδίες, εντείνουν τον προβληματισμό μας και θέτουν πλήθος ερωτηματικών αναφορικά με τις σκοπιμότητες τους και τον αντίκτυπό τους στην επόμενη μέρα της Τράπεζας, επομένως και στο μέλλον των εργαζομένων.

Χθες, είχαμε την τοποθέτηση της ΟΤΟΕ επί του συγκεκριμένου θέματος, η οποία διαμέσου του σχετικού Δελτίου Τύπου παρεμβαίνει δυναμικά και ζητά επιτακτικά την επίλυση της εκκρεμότητας με κριτήριο τη σταθερότητα του Τραπεζικού Συστήματος και της ίδιας της Τράπεζας που πρέπει να λειτουργήσει σε όφελος της πραγματικής οικονομίας, της οικονομικής ανάκαμψης της χώρας, της ελληνικής κοινωνίας και των εργαζομένων.

Σε καθημερινή βάση γινόμαστε όλοι μας ,αποδέκτες σεναρίων που διατείνονται ότι είναι σε θέση να προσδιορίσουν με ακρίβεια το μέλλον της Τράπεζας. Τα εν λόγω σενάρια προκύπτουν είτε ως δημοσιεύματα είτε ως φήμες, αναπαράγονται ποικιλοτρόπως με αποτέλεσμα τη δημιουργία ενός εκρηκτικού μείγματος σκέψεων και συναισθημάτων, τα οποία διαχέονται σε όλους τους εργαζόμενους. Ασφαλώς, για όσο χρονικό διάστημα τα κεντρικά ζητήματα δεν ξεκαθαρίζουν, παραμένουν ανοικτά σε ποικίλες ερμηνείες και είναι ιδιαίτερα δύσκολο για τον καθένα μας, να αξιολογήσει ορθολογικά το περιεχόμενο και τις σκοπιμότητες των παντός τύπου πληροφοριών.

Με στόχο όχι τον εφησυχασμό και την επανάπαυση, αλλά την εγρήγορση και συνάμα την ρεαλιστική προσέγγιση της πραγματικότητας σε μία πολύ δύσκολη συγκυρία, θέλουμε να επισημάνουμε τα εξής:

* Για όλα τα ζητήματα υπάρχει ανοιχτή επικοινωνία και πολύπλευρη συνεργασία του Συλλόγου μας με την ΟΤΟΕ και η αντιμετώπισή των ζητημάτων αυτών θα είναι αποτέλεσμα κοινής προσπάθειας.

* Αποτελεί στρατηγική θέση μας, η συνεργασία και η ευρύτερη δυνατή προγραμματική συμπόρευση με τις όμορες Συλλογικότητες. Στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα καλέσουμε όλα τα Σωματεία της Τράπεζας για κοινή δράση και κοινές ενέργειες με μοναδικό σκοπό το όφελος και την προστασία όλων των εργαζομένων.

* Είμαστε μέλη της ΟΤΟΕ και οι εργασιακές μας σχέσεις διέπονται από τις κλαδικές συμβάσεις και όλες τις επιμέρους κλαδικές ρυθμίσεις.

* Για οποιαδήποτε έγκυρη πληροφορία ή επίσημη τοποθέτηση, υπάρχει και θα υπάρχει συνεχώς άμεση ενημέρωση όλων των συναδέλφων.

* Είναι πρακτικώς αδύνατο και επί της ουσίας λάθος να γίνουμε σχολιαστές και να παίρνουμε θέση σύμφωνα με τον ημερήσιο καταιγισμό πληροφοριών.

* Η επικοινωνία μας είναι αμφίδρομη και είμαστε καθημερινά στη διάθεση όλων των συναδέλφων.

Οφείλουμε όλοι μας, να διαχειριστούμε με ψυχραιμία και υπευθυνότητα την τρέχουσα πραγματικότητα και να μην επιτρέψουμε να κυριαρχήσουν φοβικά σύνδρομα, τα οποία νομοτελειακά οδηγούν στην αδράνεια και καταλήγουν σε αδιέξοδα.

Ως Σύλλογος Εργαζομένων δεν αντιμετωπίζουμε μοιρολατρικά οποιαδήποτε συγκυρία και δεν αναμένουμε παθητικά καμία επερχόμενη εξέλιξη. Είμαστε πάντα σε εγρήγορση και με ξεκάθαρες θέσεις, ορθή αποτίμηση της πραγματικότητας , ευρύτερες συνεργασίες και κυρίως την ενεργή συμμετοχή όλων μας πίστη στις δυνάμεις μας, θα αντιμετωπίσουμε τις όποιες προκλήσεις.

Παναγιώτης Αδαμόπουλος

Πρόεδρος ΔΣ ΣΕΤΑΠ

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΟΤΟΕ

Μοιραστείτε το άρθρο