Η δική μας απεργία!

Συνάδελφοι, Αύριο, Τρίτη 21 Ιουνίου 2022, καλούμαστε να συμμετάσχουμε όλοι στην Πανελλαδική Απεργία που προκηρύχτηκε στην Τράπεζα Πειραιώς. Κι αν.

Συνάδελφοι,

Αύριο, Τρίτη 21 Ιουνίου 2022, καλούμαστε να συμμετάσχουμε όλοι στην Πανελλαδική Απεργία που προκηρύχτηκε στην Τράπεζα Πειραιώς.

Κι αν σε προηγούμενες απεργίες το ερώτημα που μπορεί να ετίθετο ήταν «γιατί να απεργήσω;» πλέον αβίαστα είναι «γιατί να μην απεργήσω;», αφού η κατάσταση στην Τράπεζα Πειραιώς βρίσκεται αναμφίβολα σε σημείο βρασμού.

Στη σημερινή μετά – πανδημική οικονομία, η ύπαρξη ενός ισχυρού και οργανωμένου συνδικαλιστικού κινήματος, κρίνεται ως η μόνη ικανή και αναγκαία συνθήκη επιβίωσης για τους εργαζόμενους, που αντιμετωπίζονται κυνικά ως αριθμοί και βαρίδια από τους εμπνευστές των παράλογων business plan.

Τα ακριβοπληρωμένα τραπεζικά στελέχη με ημερομηνία λήξης, προσηλωμένα εξολοκλήρου στην αναζήτηση λύσεων για απόδοση μερίσματος στους μετόχους και καθορισμού παχυλών bonus στους εαυτούς τους, είναι παντελώς αποκομμένα από την καθημερινότητα στην Τράπεζα, τις αδήριτες ανάγκες των συναδέλφων και την κοινωνικοοικονομική πραγματικότητα της χώρας.

Το «δόγμα του σοκ» που πρόθυμα και λυσσαλέα υλοποιούν, με ταυτόχρονη, συρρίκνωση του Δικτύου Κατ/μάτων, απόσχιση Κεντρικών Υπηρεσιών, κλήσεις δεκάδων συναδέλφων και απειλή τους για καταγγελία σύμβασης (ακόμη και την ημέρα απεργίας!), αλλά και η άρνηση τους για υπογραφή Επιχειρησιακής Σ.Σ.Ε., θα πρέπει αύριο με τη μαζική συμμετοχή μας, να απαντηθούν και να σοκάρουν πρώτα και κύρια τους ίδιους.

Συνάδελφοι,

Αύριο συμμετέχουμε στην δική μας απεργία, την απεργία όλων μας!

Για τις δουλειές μας και τα εργασιακά μας δικαιώματα,

για τον αυτοσεβασμό και την αξιοπρέπεια μας,

για το παρόν και το μέλλον που δικαιωματικά μας αξίζει.

Υ.Γ. Ο ΣΕΤΑΠ, όπως πάντα, είναι δεδομένο ότι θα ενεργοποιήσει το απεργιακό του ταμείο.

 

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ 21 ΙΟΥΝΙΟΥ 2022

Συγκέντρωση στις 11π.μ. στο Κτίριο Διοίκησης Αμερικής 4

& Κτίριο Οδ. Αριστοτέλους Θεσσαλονίκη

 

Ο Πρόεδρος                            Ο Γεν. Γραμματέας

Παναγιώτης Αδαμόπουλος               Γιάννης Αδάμος

Μοιραστείτε το άρθρο