Ήμασταν και παραμένουμε απέναντι στις αδιέξοδες και εμμονικές πρακτικές συρρίκνωσης

Συνάδελφοι, Xθες, 10/11/2022 πραγματοποιήσαμε συνάντηση με τους επικεφαλής της Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού. Το πρώτο θέμα που τέθηκε από την πλευρά.

Συνάδελφοι,

Xθες, 10/11/2022 πραγματοποιήσαμε συνάντηση με τους επικεφαλής της Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού.

Το πρώτο θέμα που τέθηκε από την πλευρά τους ήταν η πληροφόρησή μας σχετικά με την πρόθεσή τους να προχωρήσουν στην απόσχιση των υπηρεσιών Electronic Files Administration και Retail Operations Support με χρονικό ορίζοντα το τέλος του τρέχοντος έτους χωρίς επιπρόσθετες αναφορές και μεταθέτοντας τα περαιτέρω σε μεταγενέστερο χρόνο.

Τη θέση μας απέναντι στις αδιέξοδες εμμονικές πρακτικές της συρρίκνωσης και των αποσχίσεων την ξέρανε ήδη. Τη γνωρίζουν καλά από το πρόσφατο και απώτερο παρελθόν, όπως γνωρίζουν ότι θα μας βρουν απέναντι συνδικαλιστικά, πολιτικά και νομικά.

Η εργαλειοποίηση του μετασχηματισμού και της ψηφιοποίησης έχει όρια. Δεν προχωράμε μπροστά αφήνοντας πίσω κουρνιαχτό και σκόνη. Δεν μπορεί η τράπεζα να πορευτεί στο αύριο με όρους επιβολής τετελεσμένων, με την ανασφάλεια, την απελπισία και τα αδιέξοδα να κυριαρχούν.

Συνάδελφοι,

Στο τελευταίο Γενικό Συμβούλιο της ΟΤΟΕ  ψηφίστηκε με συντριπτική πλειοψηφία η θέση της Ομοσπονδίας, η οποία έλαβε και τη μορφή νομοθετικής τροπολογίας που στάλθηκε ήδη στην κυβέρνηση και τα κόμματα και θέτει τη θέσπιση του δικαιώματος εναντίωσης των εργαζομένων στην απόσχιση και την απρόσκοπτη τοποθέτησή τους σε αντίστοιχες θέσεις εργασίας.

Με ξεκάθαρη τη θέση μας, θα προχωρήσουμε άμεσα και σε συνεργασία με την Ομοσπονδία, στις συνδικαλιστικές και πολιτικές παρεμβάσεις μας.

Στο επίκεντρο της συζήτησης θέσαμε και τη «σιωπηλή» μεθόδευση του κλεισίματος καταστημάτων σε αστικά κέντρα, την οποία επιχειρούν το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Με δεδομένα την αντίθεσή μας και τις προηγούμενες παρεμβάσεις μας επί του θέματος, ανέφεραν την πρόσθεσή τους, αλλά όχι την κατηγορηματική τους δέσμευσή, να προχωρήσουν στην τοποθέτηση των συναδέλφων σε όμορα καταστήματα. Ως ΣΕΤΑΠ θέλουμε ουσιαστικές δεσμευτικές λύσεις για όλους και όχι εκδήλωση προθέσεων και ομηρία συναδέλφων. Εφόσον δεν δίνουν λύση θα τη διεκδικήσουμε εμείς.

Επιπρόσθετα σας ενημερώνουμε:

  • ότι κλειδώνει στο 2% το ανώτατο όριο για τα δάνεια κατοικίας προσωπικού κυμαινόμενου επιτοκίου 0,25% και 0,85%.
  • ότι αναθεώρησαν την προηγούμενη θέση τους, αναφορικά με τη χορήγηση βεβαίωσης, για την επιστροφή εισφορών από τον ΕΦΚΑ, αφού απαιτείται πλέον από τις στις εργαζόμενες μητέρες αποστολή σχετικού αιτήματος στο mailbox Μισθοδοσία.

Συνάδελφοι,

Δεν μας χαρίζεται τίποτα. Με ξεκάθαρες θέσεις, προχωράμε αποφασισμένοι μαζί και διεκδικούμε συντεταγμένα και αγωνιστικά το παρόν και το μέλλον που μας αξίζει.

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΑΣ Η ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ

Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας

Παναγιώτης Αδαμόπουλος Γιάννης Αδάμος

Μοιραστείτε το άρθρο