ΚΑΙ ΕΠΕΙΤΑ ΗΡΘΑΝ ….. ΟΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ

Διανύουμε την πρώτη εβδομάδα εφαρμογής του νέου Προγράμματος Οικειοθελούς Αποχώρησης και πληθαίνουν οι μαρτυρίες  συναδέλφων  αναφορικά  με διαρκώς εντεινόμενες «Περιφερειακές».

Διανύουμε την πρώτη εβδομάδα εφαρμογής του νέου Προγράμματος Οικειοθελούς Αποχώρησης και πληθαίνουν οι μαρτυρίες  συναδέλφων  αναφορικά  με διαρκώς εντεινόμενες «Περιφερειακές» και όχι μόνο  πιέσεις ώστε να διαβούν την πόρτα της εξόδου. Η ένταση και η έκταση  του φαινομένου ποικίλει ανάλογα με το  βαθμό «ριζοσπαστικοποίησης» του εντεταλμένου στελέχους  σε ορισμένες γεωγραφικές περιοχές.

Η προαναφερόμενη  πρακτική   των επιλεκτικών  παρεμβάσεων σε συναδέλφους δημιουργεί βάσιμες αμφιβολίες για την  έννοια  οικειοθελούς συμμετοχής  και της προσδίδει χαρακτηριστικά  εκκαθαριστικής πρακτικής.

Ποδοπατά  τα εργασιακά δικαιώματα  μας, παραγνωρίζει την εργασιακή διαδρομή του καθενός μας  και θίγει την προσωπικότητα και την αξιοπρέπεια μας.

Έρχεται σε πλήρη αναντιστοιχία με τις προηγούμενες τοποθετήσεις  των αρμοδίων στελεχών – όταν θέσαμε τη σχετική επισήμανσή μας στην τελευταία συνάντηση με τη Δ/νση Ανθρώπινου Δυναμικού – περί οικειοθελούς επιλογής και όχι απόρροια  παρεμβάσεων και άσκησης πιέσεων.

Καλούμε τη Διοίκηση να σταματήσει άμεσα την  εν λόγω πρακτική θερμόαιμων στελεχών της.  Η συμμετοχή στο Πρόγραμμα Οικειοθελούς Αποχώρησης είναι απόφαση ζωής και  πρέπει να είναι απόρροια ορθολογικής σκέψης και επιλογής του καθενός μας και όχι φοβικής ή συναισθηματικής  αντίδρασης απέναντι σε υποκειμενικές προσεγγίσεις και τις συνακόλουθες  ανορθολογικές   «παροτρύνσεις» για το καλό μας, οι οποίες οδηγούν σε αδιέξοδο.

Από την πλευρά μας,  είμαστε δίπλα σε όλους τους συναδέλφους και προβαίνουμε σε όλες τις απαραίτητες πρωτοβουλίες και δράσεις,  για την συλλογική αποτροπή  των εν λόγω πρακτικών.

Μοιραστείτε το άρθρο