Νέα Χρονιά, παλιές τακτικές

Συνάδελφοι, Σε τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήσαμε χθες με εκπροσώπους της Διεύθυνσης Ανθρωπίνου Δυναμικού, μας ενημέρωσαν ότι επαναφέρουν και προχωρούν με ταχείς.

Συνάδελφοι,

Σε τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήσαμε χθες με εκπροσώπους της Διεύθυνσης Ανθρωπίνου Δυναμικού, μας ενημέρωσαν ότι επαναφέρουν και προχωρούν με ταχείς ρυθμούς το σχέδιο απόσχισης για τους εναπομείναντες συναδέλφους των CAU, ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΑ, ΑΡΧΕΙΟ, ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟΥ. Η μεγάλη πλειοψηφία των εν λόγω συναδέλφων έχει αποχωρήσει με την τελευταία «εθελουσία» προ των αδιεξόδων που είχαν τεθεί.

Σύμφωνα με τα λεγόμενά τους, στοχεύουν να ολοκληρώσουν τη διαδικασία μέχρι τις της 31/1/2022 και αυθημερόν  έχουν ξεκινήσει τη διαδικασία διαβούλευσης. Σκοπεύουν να μεταφέρουν τους συναδέλφους αρχικά σε θυγατρική εταιρεία που έχουν ήδη ιδρύσει και ακολούθως επιδιώκουν να την πουλήσουν σε ιδιώτη επενδυτή.

Με την αυγή του νέου χρόνου και πριν προλάβει να στεγνώσει η μελάνη από τις ευχές που δεχθήκαμε για τις Γιορτές και την αναγνώριση της συνεισφοράς μας στην θετική πορεία της τράπεζας, ερχόμαστε ενώπιον ξαναζεσταμένων επιλογών, μονομερών στοχεύσεων και πρακτικών συρρίκνωσης, που εξαντλούνται στο βραχυπρόθεσμο κυνήγι δεικτών κόστους και οι οποίες  οποιαδήποτε μορφή και εάν τελικά λαμβάνουν, ουσιαστικά αναπαράγουν έναν φαύλο κύκλο αδιεξόδων.

Όπως έχουμε ξαναπεί, με τις ακολουθούμενες πρακτικές τους ακυρώνουν τη συνεχή προσπάθεια και την προσφορά των εργαζομένων στο βωμό πρόσκαιρων κερδών. Κανένα όραμα, κανένας σχεδιασμός δεν μπορεί υλοποιηθεί, κανένας ζωντανός Οργανισμός δεν μπορεί να λειτουργήσει, με τους εργαζόμενους του να πιστεύουν ότι δεν υπολογίζονται από τον εργοδότη.

Το αύριο στην εργασίας μας  δεν προκύπτει μονομερώς. Ο ρόλος των εργαζομένων και του συνδικαλιστικού κινήματος είναι αναντικατάστατος για το παρόν και το μέλλον της Τράπεζας.

Η θέση μας είναι πάντα ξεκάθαρη απέναντι σε τέτοιου είδους λογικές και πρακτικές της Διοίκησης που στοχεύουν στις θέσεις εργασίας και στα εργασιακά δικαιώματά μας.

Σήμερα στη κοινή συνεδρίαση των Συλλόγων  εστιάσαμε καταρχήν σε τρεις  αυτονόητες για εμάς παραδοχές:

Στην  ενότητα στις δράσεις και τις παρεμβάσεις μας.

Στην προστασία της απασχόλησης και των εργασιακών δικαιωμάτων.

Στην ενεργή συμμετοχή της ΟΤΟΕ  διότι πρόκειται για κορυφαίο  κλαδικό θέμα, το οποίο  αφορά όλους μας.

Ως ΣΕΤΑΠ προχωράμε σε έκτακτη σύγκλιση του Δ.Σ. και θα ζητήσουμε άμεσα  κοινή συνάντηση Συλλόγων  με την ΟΤΟΕ για τον καθορισμό των επόμενων βημάτων μας, των δράσεων και των παρεμβάσεων.

Μοιραστείτε το άρθρο