ΝοΗΜΑΤΑ

Προσωποποιήσεις και Αλληγορίες από την Αρχαιότητα έως Σήμερα Μουσείο Ακρόπολης Σάββατο, 9 Μαρτίου 2024, 13:00 &14:30 Το ΠΟΚΕΑΤΕΠ κατάφερε να.

Προσωποποιήσεις και Αλληγορίες από την Αρχαιότητα έως Σήμερα

Μουσείο Ακρόπολης

Σάββατο, 9 Μαρτίου 2024, 13:00 &14:30

Το ΠΟΚΕΑΤΕΠ κατάφερε να εξασφαλήσει μια ξενάγηση στην περίφημη περιοδική έκθεση «Νοήματα. Προσωποποιήσεις και Αλληγορίες από την αρχαιότητα έως σήμερα» και με οδηγό την ειδική Αρχαιολόγο του Μουσείου Ακρόπολης θα περιηγηθούμε σε σπουδαία έργα τέχνης που έχουν έρθει για πρώτη φορά από διάφορα μουσεία του κόσμου, από Ελλάδα και εξωτερικό, όπως η Υδρία του Μειδία από το Βρετανικό Μουσείο, ο Κρόνος-Χρόνος που τρώει τα παιδιά του Ρούμπενς από το Μουσείο Πράδο της Μαδρίτης, ο Έρωτας και η Ψυχή από το Musei Capitolini της Ρώμης, η χάλκινη Χίμαιρα του 400 π.Χ. του Αρχαιολογικού Μουσείου της Φλωρεντίας, μια πανδαισία έργων, τα οποία ενώνονται για να τέρψουν, να ευχαριστήσουν και να κινητοποιήσουν τη σκέψη μας.

Χρόνος, Φύση, Θεότητες, Άνθρωπος , Ανθρώπινη Φύση, Θεσμοί, Αλληγορίες, έξι θεματικές ενότητες που συμπλέκονται μοναδικά και προσωποποιούν έννοιες, αποτυπώνουν αλληγορίες, αναδεικνύουν ανθρώπινα πάθη και συναισθήματα, εγείρουν τη σκέψη και την ψυχή και ξεδιπλώνουν αριστοτεχνικά το νήμα που συνδέει την Αρχαιότητα με το Βυζάντιο, την Αναγέννηση και την Εποχή μας με ένα αποτέλεσμα ταυτόχρονα συνεκτικό και ουσιαστικό και ενίοτε μαγικό.

Πως προσωποιούνται ο Έρωτας, ο Πόθος, ο Ίμερος, ο Ύπνος, το Όνειρο κι ακόμα η Ζήλεια, ο Φθόνος, τα ανθρώπινα πάθη και τα συναισθήματα ; Τα ουράνια σώματα, οι ήπειροι, τα νησιά, τα βουνά και τα ποτάμια ; Κι οι θεσμοί, οι πόλεις, το δίκαιο και το άδικο, η Δίκη και η Αδικία ; Όλα αυτά θα είναι ορατά σε μια Έκθεση, σε μια Χίμαρα, όπως όλα τα ανθρώπινα.

Τιμή Εισιτήριου για τα μέλη μας : 7€ με την επιδότηση του ΠΟΚΕΑΤΕΠ

Τιμή εισιτήριου για τα μη μέλη : 10€  (τιμή ομαδικού)

Διάρκεια Ξενάγησης : 1,5 ώρα

Θα δημιουργηθούν 2 γκρουπ ξενάγησης, το πρώτο στις 13:00 μ.μ. και το δεύτερο στις 14: 30 μ.μ. και θα  τηρηθεί σειρά προτεραιότητας μέχρι εξαντλήσεως των εισιτηρίων.

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, πρίν την κατάθεση, στα παρακάτω mails ή τηλέφωνα και μετά θα γίνεται η κατάθεση στον λογαριασμό του ΠΟΚΕΑΤΕΠ : IBAN GR1801710170006017040039777, με αναγραφή του ονόματος του καταθέτη και της ένδειξης Νοήματα – Μουσείο Ακρόπολης.

  • Χρύσα Βαλάση, 6976851613, chrisa.valasi@gmail.com
  • Φένια Τεκνάκη, 6983330498, ch.teknaki@outlook.com

Η συνάντησή μας ορίζεται στην είσοδο του μουσείου όπου θα δοθούν τα εισιτήρια και whispers, μισή ώρα πριν την έναρξη της ξεναγήσης.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                 O ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΕΛΕΝΗ ΜΟΚΟΥ                     ΓΙΑΝΝΗΣ  ΚΑΖΑΚΟΣ

Μοιραστείτε το άρθρο