Ο Σ.Ε.Τ.Α.Π. συμμετέχει στην 24ώρη Πανελλαδική Απεργία της ΟΤΟΕ την Τετάρτη 02/10/2019

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συμμετέχουν ενεργά στην 24ωρη Απεργία της ΟΤΟΕ, την Τετάρτη, 2/10/2019 και στην απεργιακή συγκέντρωση στην.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συμμετέχουν ενεργά στην 24ωρη Απεργία της ΟΤΟΕ, την Τετάρτη, 2/10/2019 και στην απεργιακή συγκέντρωση στην Πλατεία Κλαυθμώνος.

Η συμμετοχή όλων είναι επιβεβλημένη διότι με τη νομοθετική της παρέμβαση, η Κυβέρνηση επιχειρεί να επιφέρει καίρια χτυπήματα σε θεμελιώδεις εργασιακούς θεσμούς, οι οποίοι αποτελούν κεντρικούς πυλώνες των εργασιακών δικαιωμάτων μας.

 *βάζει στο στόχαστρο τις κλαδικές ΣΣΕ, εισάγοντας πολλαπλές εξαιρέσεις στην αρχή της ευνοϊκότερης για τον εργαζόμενο ρύθμισης, τόσο στο εσωτερικό κάθε κλάδου όσο και σε τοπικό επίπεδο, με κίνδυνο οι εξαιρέσεις να γίνουν η νέα «κανονικότητα».

 *επιχειρεί να καταργήσει ξανά, με νόμο και πολύ περισσότερο στην πράξη, την αρχή της ευνοϊκότερης για τον εργαζόμενο ρύθμισης και τη δυνατότητα επέκτασης των κλαδικών ΣΣΕ.

*εισάγει νέους φραγμούς για την πρόσβαση των κλαδικών αλλά και επιχειρησιακών συλλογικών διαφορών στη Διαιτησία. Περιορίζει ανεπίτρεπτα ένα κατοχυρωμένο συνταγματικό δικαίωμα, το έσχατο μέσο άμυνας των εργαζομένων απέναντι στον εργοδότη που αρνείται να διαπραγματευθεί ώστε να λήξει η ισχύουσα ΣΣΕ, να μην υπάρξει νέα και στη συνέχεια να επιβάλει μονομερώς τις επιλογές του.

 *θεσμοθετεί έντονα αμφισβητούμενες παρεμβάσεις στη συλλογική αυτονομία, στην άσκηση των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και στον τρόπο λειτουργίας των συνδικάτων.

Είναι ώρα ευθύνης για όλους μας. Ας σταθούμε στα τρέχοντα βιώματά μας στο χώρο μας και ας αναλογιστούμε τη σπουδαιότητα του διακυβεύματος.
Συμμετέχουμε μαζικά στο δικό μας αγώνα ενάντια στο ξήλωμα των Κλαδικών Συμβάσεων και προασπίζουμε δυναμικά τα Εργασιακά μας Δικαιώματα.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΟΤΟΕ
ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ

Μοιραστείτε το άρθρο