Οι υπόλοιπες 364 Ημέρες της Γυναίκας στην Τράπεζα Πειραιώς

Η 8η Μαρτίου είναι ημέρα αφιερωμένη στην γυναίκα που με οποιαδήποτε υπόσταση, σηματοδοτεί για κάθε άνθρωπο σε όλη τη διάρκεια.

Η 8η Μαρτίου είναι ημέρα αφιερωμένη στην γυναίκα που με οποιαδήποτε υπόσταση, σηματοδοτεί για κάθε άνθρωπο σε όλη τη διάρκεια της ζωής του, την ύπαρξη, την αγάπη και τη συμπαράσταση.

Η γυναίκα είναι πηγή ζωής και κορμός της ελληνικής οικογένειας, αναλαμβάνοντας συχνά μεγαλύτερα βάρη από όσα της αναλογούν.

Για την Τράπεζα Πειραιώς, η ημέρα αυτή φαίνεται να αποτελεί μια υπέροχη ευκαιρία για επικοινωνιακές διακηρύξεις, κενές πρωτοβουλίες και δημιουργία βαρύγδουπών προγραμμάτων (EQUALL!).

Η πραγματικότητα όμως ξεπερνά τις διακηρύξεις και η κάθε Μέρα της Γυναίκας δεν είναι επέτειος.

Κάθε μέρα που περνά επιβεβαιώνει το πόσο δύσκολο είναι να είσαι εργαζόμενη γυναίκα στην Τράπεζα Πειραιώς.

Μήπως άραγε δεν κατανοούμε σωστά τι κάνει η Διοίκηση για το καλό μας;

Μήπως άραγε δεν κατανοούμε τις ευαισθησίες της και τις στοχεύσεις της;

Μήπως εννοούν ότι είμαστε όλοι ίσοι απέναντι στη «βιώσιμη ανάπτυξη» των πρακτικών τις συρρίκνωσης και των αποσχίσεων;

Μήπως η διαρκής καθημερινή πίεση και η ανασφάλεια συμβάλουν στην εργασιακή, προσωπική και οικογενειακή ισορροπία;

Μήπως οι μετακινήσεις συναδελφισσών με παιδιά ( με ένα, δύο, τρία και τέσσερα παιδιά) μακριά από τον τόπο κατοικίας τους, περιλαμβάνονται στους Στόχους της Βιώσιμης ανάπτυξης;

Μήπως η παραμονή επί μακρού χρονικού διαστήματος μανάδων σε αναγκαστική άδεια, στοχεύει στην απρόσκοπτη φροντίδα των παιδιών τους;

Μήπως η στοχοποίηση των αυξημένων αναγκών μανάδων μονογονεϊκών οικογενειών, χτυπάνε στερεότυπα που σχετίζονται με το φύλο;

Μήπως τα συνεχή προσκόμματα στη χορήγηση του σωρευτικού ωραρίου ή δυσμενής επανατοποθέτηση συναδελφισσών που κάνουν χρήση του, στηρίζουν την οικογένεια και συμβάλουν στην ισότητα;

Μήπως τα συνεχή προσκόμματα στις γονικές άδειες, βοηθούν στο απογαλακτισμό των παιδιών ;

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Η ισότητα των φύλλων, ως μέσο επίτευξης της «Βιώσιμής Ανάπτυξης», οφείλει να αποσκοπεί στη στήριξη της εργαζόμενης γυναίκας , στη στήριξη της οικογένειας, στη στήριξη της χώρας και όχι μονοδιάστατα στο μέρισμα των μετόχων.

Ας είμαστε λοιπόν πιο φειδωλοί στα μηνύματα και να εργαστούμε με πράξεις για τη διαμόρφωση ενός εργασιακού περιβάλλοντος που θα αναγνωρίζει την αξία των γυναικών, θα τιμά την πολυδιάστατη προσφορά τους και θα ενισχύει τη θέση τους στη σύγχρονη κοινωνία τις υπόλοιπες 364 ημέρες του χρόνου.

Όταν κάθε μέρα, θα είναι η μέρα της γυναίκας!

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΑΣ Η ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ

Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας

Παναγιώτης Αδαμόπουλος Γιάννης Αδάμος

Μοιραστείτε το άρθρο