Όλοι στην απεργία την Πέμπτη 21/09/2023 για την απόσυρση του αντεργατικού νομοσχεδίου

Συνάδελφοι, Με το αντεργατικό αυτό νομοσχέδιο η κυβέρνηση θεσμοθετεί την κατάργηση του 8ωρου και την επιβολή της 13ωρης εργασίας, ποινικοποιεί.

Συνάδελφοι,

Με το αντεργατικό αυτό νομοσχέδιο η κυβέρνηση θεσμοθετεί την κατάργηση του 8ωρου και την επιβολή της 13ωρης εργασίας, ποινικοποιεί τη συνδικαλιστική δράση και  καταργεί το 5ήμερο.

Πιο συγκεκριμένα:

  • Θεσμοθετείται η εργασία σε «πάνω από έναν εργοδότη έως και 13 ώρες τη μέρα με ό,τι αυτό σημαίνει για την υγεία και ασφάλεια στην εργασία.
  • Ποινικοποιείται η απεργία και η συνδικαλιστική δράση, και ουσιαστικά ακυρώνεται η κάθε απεργιακή κινητοποίηση με την εισαγωγή βαρύτατου προστίμου και ποινής φυλάκισης, σε όσους ασκήσουν «ψυχολογική πίεση» ή εμποδίσουν τους απεργοσπάστες, να εισέλθουν στο χώρο δουλειάς.
  • Θεσμοθετούνται τα «συμβόλαια μηδενικών ωρών» πράγμα που σημαίνει ότι οι εργαζόμενοι θα βρίσκονται όμηροι (σε διαρκή ετοιμότητα…) μήπως τους χρειαστεί ο εργοδότης….
  • Επιτρέπει σε επιχειρήσεις που λειτουργούν με βάρδιες ανάλογα με «τις ανάγκες της» να υποχρεώνει τους εργαζόμενους σε εξαήμερη εργασία….

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΜΠΤΗ 21/09/23

Συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος, την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου στις 11.00 π.μ. και για τους εργαζόμενους στις υπόλοιπες πόλεις, στις κατά τόπους συγκεντρώσεις.

ο ΣΕΤΑΠ θα ενεργοποιήσει το απεργιακό ταμείο σύμφωνα με την ισχύουσα πολιτική. 

****Επιπρόσθετα,  σας ενημερώνουμε ότι σήμερα θα καταβληθεί στους συναδέλφους της Θεσσαλίας, η δεύτερη δόση ( 1000)  του  οικονομικού  βοηθήματος ΤΥΠΑΤΕ/ΕΛΕΜ.  

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΑΣ Η ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ 

Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας 

Παναγιώτης Αδαμόπουλος Γιάννης Αδάμος

Μοιραστείτε το άρθρο