Ώρα ευθύνης και εγρήγορσης

Συνάδελφοι, Ως ΣΕΤΑΠ αμέσως μετά την ενημέρωση από εκπροσώπους της Διοίκησης (12.01.2022) ότι προχωρά σε διαδικασία διαβούλευσης για τη μεταφορά.

Συνάδελφοι,

Ως ΣΕΤΑΠ αμέσως μετά την ενημέρωση από εκπροσώπους της Διοίκησης (12.01.2022) ότι προχωρά σε διαδικασία διαβούλευσης για τη μεταφορά των εργασιακών σχέσεων  συγκεκριμένων Τμημάτων σε θυγατρική εταιρεία, επιδιώξαμε άμεσα την  κοινή παρέμβαση ΟΤΟΕ και Συλλόγων.

Με τη δέουσα υπευθυνότητα και σοβαρότητα που απαιτούν οι συνθήκες και ιδίως οι συνάδελφοι, στηρίξαμε ενεργά το πλαίσιο διαπραγμάτευσης ( Συμφωνία INTRUM) στο οποίο είχαμε καταλήξει κατά  την κοινή συνεδρίαση ΟΤΟΕ και Συλλόγων Πειραιώς (17/1/2022).

Χωρίς υπεκφυγές, μισόλογα και μικροσκοπιμότητες  αλλά με γνώμονα την καλύτερη δυνατή διασφάλιση της απασχόλησης και των εργασιακών δικαιωμάτων των συναδέλφων εστιάσαμε στην  επίτευξη του κοινού στόχου.

Στη χθεσινή δεύτερη κοινή συνεδρίαση ΟΤΟΕ και Συλλόγων, η υπεύθυνη  θέση μας  ήταν ότι η  γραπτή αποτύπωση των όρων  της  συμφωνίας Πειραιώς και  του αντιπροσωπευτικού Συλλόγου, ανταποκρίνεται στις προτεραιότητες που είχαν τεθεί  και δημιουργεί τους όρους και τις προϋποθέσεις διασφάλισης  της απασχόλησης και της απαιτούμενης διαχρονικής ισχύς και συνέχειας   των  εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των συναδέλφων.

Από την πλευρά μας θα συνεχίσουμε την ενεργή παρέμβασή μας  και για την  εφαρμογή της συμφωνίας στο ακέραιο.

Συνάδελφοι,

Ορισμένοι, τύπου ΣΕΥΤΠΕ, προσπαθούν να δημαγωγήσουν ανεύθυνα και καιροσκοπικά  σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, παίζοντας με τις εύλογες ανησυχίες όλων μας και  επινοώντας δήθεν ανίερες συμμαχίες και μεθοδεύσεις. Βέβαια όλοι σχεδόν γνωρίζουμε πλέον  πως την αλήθεια, την αγωνιστικότητα , τη σοβαρότητα και την υπευθυνότητα, την πουλούν πάντα σε τιμή ευκαιρίας. Δεν έχουν κανένα απολύτως πρόβλημα να βιάζουν τη λογική και τη μνήμη   και να τις  θυσιάζουν στο  βωμό μικροσυνδικαλιστικών σκοπιμοτήτων.

Χαρακτηριστικά αναφέρουμε, ότι δύο και πλέον χρόνια μετά τη συμφωνία της INTRUM,  η πατρότητά της έγινε αντικείμενο έντονης διεκδίκησης από Συλλόγους στο πρόσφατο συνέδριο της ΟΤΟΕ. Με δημόσια παραδοχή ότι προέκυψε μέσα από αγώνες των εργαζομένων και ότι αποτελεί αγωνιστικό κεκτημένο.

  • Πως αλήθεια ερμηνεύεται το γεγονός  να υπογράφεται  μία συμφωνία στο ίδιο πλαίσιο με αυτό της INTRUM, το οποίο  κερδήθηκε με αγώνες και  να αποτελεί σήμερα προϊόν διολίσθησης  και συμβιβασμού για κάποιους;
  • Πως γίνεται σε πρόσφατη ανακοίνωσή σου να ζητάς διαφώτιση των κόκκινων γραμμών αναφορικά “με την διασφάλιση της τραπεζοϋπαλληλικής ιδιότητας όσων πρόκειται να αποσχιστούν” και σήμερα να  αποδομείς με περισσή υποκρισία  την εν λόγω  συμφωνία;
  • Πως γίνεται σε ιδιωτικές συζητήσεις να αναγνωρίζεις τη θετική διάσταση της πρόσφατης συμφωνίας και στο δημόσιο λόγο σου να λες τα αντίθετα;

Μας ξεπερνά όντως η ασυλλόγιστη απόπειρα εσκεμμένου περιορισμού   της  ΟΤΟΕ σε ρόλο σιωπηλού καθοδηγητή όταν αφενός  κάθε φορά ζητάς τη συνδρομή της και αφετέρου γνωρίζεις  τον ενεργό ρόλο της,  συμμετέχοντας  σε δύο κοινές συνεδριάσεις και μάλιστα η παράταξή σου στην Ομοσπονδία στηρίζει κριτικά την κοινή προσπάθεια.

Είμαστε σίγουροι  πως στο άμεσο μέλλον δεν θα διστάσουν να κομπορρημονούν για τον  «πρωταγωνιστικό» τους ρόλο στην επίτευξη και αυτής της  νέας συμφωνίας και την καταγραφή  της ως μίας ακόμη «επιτυχίας» τους σαν αυτές που απλόχερα «πουλάνε» καθημερινά.

Συνάδελφοι,

Ο δρόμος που έχουμε μπροστά μας είναι δύσκολος και ανηφορικός. Έχουμε επίγνωση των προκλήσεων και των κινδύνων που παραμονεύουν και  είμαστε όλοι σε διαρκή εγρήγορση. Με ξεκάθαρη τη θέση μας απέναντι στις λογικές και πρακτικές της συρρίκνωσης σε όλες τις μορφές της, συνεχίζουμε σε συλλογικό και κλαδικό επίπεδο,  την προσπάθεια μας για την αποτελεσματική αποτροπή τους.

Έχουμε  εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας, επιζητούμε και στηρίζουμε  την κοινή στόχευση και  δράση σε άμεση συνεργασία με την Ομοσπονδία μας.

Μοιραστείτε το άρθρο