Πραγματικές τοποθετήσεις και όχι τύπου «Happy Traveller»

Συνάδελφοι, Διανύουμε τη δεύτερη εβδομάδα του «Προγράμματος Οικειοθελούς Αποχώρησης» της Τράπεζας Πειραιώς και η Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού βγάζει ξανά από.

Συνάδελφοι,

Διανύουμε τη δεύτερη εβδομάδα του «Προγράμματος Οικειοθελούς Αποχώρησης» της Τράπεζας Πειραιώς και η Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού βγάζει ξανά από τη ναφθαλίνη παλιές αποτυχημένες  συνταγές, ώστε να ορθώσει τεχνητά αδιέξοδα και να προβάλει την επιλογή της εθελουσίας εξόδου ως μονόδρομο για όλους μας.

Αποστέλλει emails για λιγοστές «διαθέσιμες θέσεις» ανά την επικράτεια, τις οποίες φυσικά έχει σκόπιμα προεπιλέξει και δεν καλύπτουν τις πραγματικές ανάγκες του δικτύου καταστημάτων, αλλά και θέτει σε αναγκαστική άδεια συναδέλφους.

Οι εν λόγω πρακτικές υπονομεύουν ευθέως τα εργασιακά δικαιώματά  μας, απαξιώνουν την εργασιακή διαδρομή του καθενός μας  και θίγουν  την προσωπικότητα και την αξιοπρέπεια μας. Υπονομεύουν όμως το παρόν και το μέλλον της ίδιας της τράπεζας σπάζοντας πολλαπλά τους δεσμούς που τη συνδέουν με τους ανθρώπους της.

Είμαστε όλοι τραπεζοϋπάλληλοι και στη διαδρομή μας έχουμε διαδοχικά αλλάξει ρόλους, Καταστήματα και Διευθύνσεις. Κανείς δεν ταυτίζεται εργασιακά και υπαρξιακά με το ρόλο του, το κατάστημα ή τη Διεύθυνση που έτυχε να βρίσκεται σε μία δεδομένη συγκυρία.

Η θέση μας είναι ξεκάθαρη:

Κανένας συνάδελφος σε αναγκαστική άδεια,

άμεσες και πραγματικές τοποθετήσεις των συναδέλφων και

όπου δεν είναι εφικτή χρονικά η άμεση τοποθέτηση αυτών, να εφαρμοστούν οι όροι της σχετικής περσινής συμφωνίας ΟΤΟΕ- ΠΕΙΡΑΙΩΣ.

Καλούμε τη Διοίκηση να σταματήσει άμεσα τις εν λόγω πρακτικές της.  Η συμμετοχή στο Πρόγραμμα Οικειοθελούς Αποχώρησης είναι απόφαση ζωής και  πρέπει να είναι απόρροια ορθολογικής σκέψης και επιλογής του καθενός μας και όχι φοβικής ή συναισθηματικής  αντίδρασης απέναντι σε εκβιαστικές μεθοδεύσεις και τις συνακόλουθες  ανορθολογικές   «παροτρύνσεις» για το καλό μας, οι οποίες οδηγούν σε αδιέξοδο.

Από την πλευρά μας,  είμαστε δίπλα σε όλους τους συναδέλφους και προβαίνουμε σε όλες τις απαραίτητες πρωτοβουλίες και δράσεις,  για την συλλογική αποτροπή των εν λόγω πρακτικών.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος                  Ο Γεν. Γραμματέας

Παν. Αδαμόπουλος             Γιάννης Αδάμος

Μοιραστείτε το άρθρο