Προγραμματισμός ετήσιων κανονικών αδειών

Συνάδελφοι, Κάθε χρόνο καλούμαστε να κάνουμε τον ετήσιο προγραμματισμό αδειών, ο οποίος θα πρέπει να κινείται εντός του πλαισίου που.

Συνάδελφοι,

Κάθε χρόνο καλούμαστε να κάνουμε τον ετήσιο προγραμματισμό αδειών, ο οποίος θα πρέπει να κινείται εντός του πλαισίου που ορίζουν οι σχετικές νομοθετικές ρυθμίσεις και οι διατάξεις των Κλαδικών Σ.Σ.Ε. Θα πρέπει να λαμβάνει συνδυαστικά υπόψη, τις υπηρεσιακές ανάγκες και τα αιτήματα των εργαζομένων, ώστε να μην πλήττεται το δικαίωμα κάθε συναδέλφου για αναπλήρωση της σωματικής, ψυχικής και πνευματικής τους υγείας.

Και φέτος όμως, δεν λείπουν τα σχετικά «παρατράγουδα», καθότι ενημερωνόμαστε ότι σε αρκετά Καταστήματα και Διευθύνσεις της Τράπεζας ασκούνται υπέρμετρες πιέσεις σε συναδέλφους, για την λήψη του υπολοίπου της κανονικής άδειας, εντός ενός αυθαίρετου και ασφυκτικού χρονικού πλαισίου.

Η κανονική άδεια δύναται να εξαντλείται μέχρι και το πρώτο τρίμηνο του επόμενου ημερολογιακού έτους.

Επομένως, η σπουδή ορισμένων στελεχών, η οποία κινείται στα όρια του πειθαναγκασμού των συναδέλφων, αντίκειται στο γράμμα και το πνεύμα των σχετικών νομοθετικών και κλαδικών ρυθμίσεων και θα πρέπει να σταματήσει.

Ο σωστός προγραμματισμός είναι απόρροια αλληλοσεβασμού, συνεννόησης και κατανόησης των αναγκών όλων.

Ως ΣΕΤΑΠ παρακολουθούμε στενά το θέμα και είμαστε έτοιμοι να παρέμβουμε  οποτεδήποτε χρειαστεί.

Η λήψη κανονικής αδείας είναι θεμελιωμένο δικαίωμα που δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να το αμφισβητήσει.

 

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΑΣ Η ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ

Ο Πρόεδρος                            Ο Γεν. Γραμματέας

Παναγιώτης Αδαμόπουλος               Γιάννης Αδάμος

Μοιραστείτε το άρθρο