Συνάντηση για τη μη φορολόγηση του ΕΟΒ

Πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί συνάντηση με τα αρμόδια στελέχη της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, με θέμα τη  φορολόγηση ή μη.

Πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί συνάντηση με τα αρμόδια στελέχη της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, με θέμα τη  φορολόγηση ή μη  του Εκτάκτου Βοηθήματος, το οποίο έχουμε λάβει  από τον ΕΛΕΜ.

Η ξεκάθαρη θέση μας, ότι το Έκτακτο Βοήθημα είναι αφορολόγητο,  υποστηρίχθηκε από  τον Πρόεδρο του ΣΕΤΑΠ, τον Πρόεδρο της Δ.Ε. του ΕΛΕΜ καθώς και από τους εκπροσώπους των Συλλόγων Συνταξιούχων ΑΤΕ.

Στη  συζήτηση που ακολούθησε,  αντικρούστηκε με σαφήνεια και τεκμηριωμένη επιχειρηματολογία,  η αρχική άποψη των φορολογικών υπηρεσιών, ότι η προκαταβολή αποτελεί εισόδημα και  φορολογητέα ύλη.

Η Ανεξάρτητη Αρχή δεσμεύτηκε να διερευνήσει τη φορολόγηση ή μη εφάπαξ παροχών, από Ασφαλιστικά Ταμεία Ιδιωτικού Δικαίου, ώστε και η ληφθείσα προκαταβολή να αντιμετωπισθεί ανάλογα.

Συνιστούμε τη μη υποβολή της φορολογικής δήλωσης μέχρι την έγκυρη και έγκαιρη αποσαφήνιση του θέματος. Τα στελέχη της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων δεσμεύτηκαν ότι θα δώσουν οριστική απάντηση. εντός των προβλεπόμενων χρονικών ορίων.

 

Μοιραστείτε το άρθρο