Συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Πάνο Κουρουμπλή

‘Υστερα από το αίτημα πολλών συναδέλφων και με συνέπεια στον Προγραμματισμό της δράσης μας, ο ΣΕΤΑΠ συναντήθηκε με τον Υπουργό.

‘Υστερα από το αίτημα πολλών συναδέλφων και με συνέπεια στον Προγραμματισμό της δράσης μας, ο ΣΕΤΑΠ συναντήθηκε με τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Πάνο Κουρουμπλή.

Ο Πρόεδρος του ΣΕΤΑΠ Παναγιώτης Αδαμόπουλος, αφού αρχικά ευχαρίστησε τον Υπουργό για την άμεση ανταπόκρισή του στο κάλεσμα του ΣΕΤΑΠ, ζήτησε την παρέμβαση του για να παρθεί πολιτική απόφαση ώστε να υπάρξει η δυνατότητα μετάταξης των επιτυχόντων του ΑΣΕΠ από την πρώην Αγροτική Τράπεζα της Ελλάδος στον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Επίσης, έθεσε στον Υπουργό, το θέμα που προέκυψε με το ΦΕΚ του Μαίου και που αφορούσε τον διορισμό των επιλαχόντων του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ 1998, τονίζοντας πως είναι άδικο να μην δίνεται η δυνατότητα στους συναδέλφους μας επιλαχόντες, να διοριστούν στο Δημόσιο.

Η Γενική Γραμματέας του ΣΕΤΑΠ Ηρώ Φίλη και τα άλλα μέλη του Προεδρείου μας, ενίσχυσαν με τις τοποθετήσεις τους τις προαναφερόμενες θέσεις μας και εστίασαν στην αναγκαιότητα παρέμβασης του κ. Κουρουμπλή για την επίλυση και ικανοποίηση του αιτήματός μας. Τέθηκε, επιπλέον, επί τάπητος και η πρόσθετη πρότασή μας, σύμφωνα με την οποία θα μπορούσε να προβλεφθεί η μοριοδότηση των εν λόγω συναδέλφων σε επόμενους διαγωνσιμούς του ΑΣΕΠ.

Ο Υπουργός με τη σειρά του, αφού άκουσε προσεκτικά τα αιτήματά μας, δεσμεύτηκε ότι θα εξετάσει όλα τα θέματα και θα μας ενημερώσει το συντομότερο, πλην όμως υπογράμμισε πως οι αποφάσεις αυτές δεν αφορούν αποκλειστικά και μόνο το Υπουργείο του. Μας ανέφερε ότι χρήζουν και ευρύτερης κυβερνητικής έγκρισης και θα πρέπει να συζητηθούν σε κεντρικό επίπεδο, αφού τίθενται διάφορα ζητήματα, μέρος των οποίων μας ανέλυσε. Αναφορικά, μας τόνισε τον μεγάλο βαθμό δυσκολίας της ικανοποίησης του αιτήματός μας λόγω των μνημονιακών δεσμεύσεων, του μεγάλου ποσοστού ανεργίας και των ελεγχόμενων προσλήψεων στον δημόσιο τομέα.

Ο Σύλλογος μας αναμένει την απάντηση του Υπουργού και φυσικά θα σας κρατάμε ενήμερους για οποιαδήποτε εξέλιξη

Μοιραστείτε το άρθρο