Συνάντηση του ΣΕΤΑΠ με τον κ. Μεγάλου για τα RBU

Πραγματοποιήθηκε χθες 02/09, μετά από αίτημα του ΣΕΤΑΠ, συνάντηση μεταξύ του διαπαραταξιακού Προεδρείου του Συλλόγου και των κ. Μεγάλου, κας.

Πραγματοποιήθηκε χθες 02/09, μετά από αίτημα του ΣΕΤΑΠ, συνάντηση μεταξύ του διαπαραταξιακού Προεδρείου του Συλλόγου και των κ. Μεγάλου, κας Μακαριγάκη και κ. Κεσόγλου.

Αφορμή για την συνάντηση στάθηκε η αποστολή προσωπικής επιστολής στις 31/08 του Διευθύνοντα Συμβούλου προς τους συναδέλφους των RBU.

O κ. Μεγάλου ανέφερε ότι η συμφωνία με την INTRUM είναι στρατηγικής σημασίας για το μέλλον της τράπεζας και ότι θα υλοποιηθεί οπωσδήποτε. Χαρακτήρισε πολύ σημαντική τη συμφωνία με την ΟΤΟΕ εστιάζοντας στις διασφαλίσεις για την συμμετοχή στο νέο σχήμα, επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι οι εργαζόμενοι προτού λάβουν την απόφαση τους, υπεύθυνα και με ρεαλισμό, οφείλουν προηγουμένως να γνωρίζουν όλες τις παραμέτρους και κυρίως το γεγονός ότι οι διαθέσιμες θέσεις εργασίας στην Τράπεζα είναι εξαιρετικά περιορισμένες, αφού διανύουμε μια περίοδο όπου Κατ/ματα κλείνουν, e branches ανοίγουν και η ψηφιακός μετασχηματισμός συνεχίζεται.

Επιπρόσθετα, δήλωσε πως τιμά και σέβεται τη συμφωνία, ωστόσο παρατήρησε πως η συμφωνία έγινε για μετακινηθούν οι συνάδελφοι των RBU με όρους Τραπεζοϋπαλλήλου και όχι για να μην πάει κανείς. Στις επίμονες ερωτήσεις μας για τα επόμενα βήματα της Τράπεζας απέφυγε να απαντήσει, αναφέροντας ότι θα πρέπει να έχει πρώτα τη συνολική εικόνα της συμμετοχής στο νέο σχήμα.

Από την πλευρά μας τονίσαμε ότι η συμφωνία με την ΟΤΟΕ αποτελεί μονόδρομό και πως θα πρέπει να τηρηθεί απαρέγκλιτα από όλες τις πλευρές. Οι κλιμακούμενες πιέσεις θα πρέπει να σταματήσουν άμεσα προς τους συναδέλφους και οι οποιασδήποτε πρωτοβουλίες τις Τράπεζας θα πρέπει να κινούνται αυστηρά εντός του πλαισίου της συμφωνίας.

Σε μια περίοδο πολιτικής σταθερότητας και με την προοπτική της ανάπτυξης να προβάλλεται από όλους τους αρμόδιους παράγοντες, επιθετικές και αιφνιδιαστικές κινήσεις που θέτουν σε κίνδυνο την συμφωνία δεν θα γίνουν ανεκτές.

Συνεπής στη ξεκάθαρη θέση μας, Καμία Απόλυση – Καμία Απόσχιση, ο ΣΕΤΑΠ είναι θεματοφύλακας της συμφωνίας με την ΟΤΟΕ και προασπίζει τα δικαιώματα και τα συμφέροντα όλων των συναδέλφων.

Μοιραστείτε το άρθρο