Της οικειοθελούς το ανάγνωσμα

Συνάδελφοι, Σε ένα εξαιρετικά δύσκολο και μεταβαλλόμενο περιβάλλον, η μόνη σταθερά εδώ και μία δεκαετία στην Τράπεζα Πειραιώς, παραμένει η.

Συνάδελφοι,

Σε ένα εξαιρετικά δύσκολο και μεταβαλλόμενο περιβάλλον, η μόνη σταθερά εδώ και μία δεκαετία στην Τράπεζα Πειραιώς, παραμένει η μισθολογική καθήλωση της πλειοψηφίας συναδέλφων. Ο μισθός παραμένει σταθερός γιατί δεν κινείται και οι προσδοκίες για θετική μεταβολή του διαρκώς διαψεύδονται.

Στην μισθοδοσία μηνός Οκτωβρίου 2022, εφαρμόστηκε η πρώτη αύξηση 2% σύμφωνα με τη αντίστοιχη ρύθμιση της τρέχουσας Κλαδικής ΣΣΕ.

Παρά τη σχετική αναφορά στην πρόσφατη Επιχειρησιακή Σύμβαση, περί μη συμψηφισμού με την οικειοθελή παροχή των αυξήσεων που προκύπτουν από την αναπροσαρμογή των Κλαδικών ρυθμίσεων, δεν έλειψαν για ακόμη μία φορά οι αυθαίρετες ερμηνείες, οι πατέντες και τα παρατράγουδα.

Γνωρίζουμε όλοι από πρώτο χέρι, καθότι έχουμε υποστεί διαχρονικά τη δαμόκλειο σπάθη της πρακτικής του συμψηφισμού σε οποιαδήποτε οικονομική μεταβολή προέκυπτε από την προσωπική και οικογενειακή μας εξέλιξη. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι και για να εισπράξουμε ποσό από επίδομα τέκνου θα πρέπει να γίνουμε πολύτεκνοι.

Για μία ακόμη φορά επιβεβαιώθηκε ότι η «συνήθεια» χρόνων δύσκολα κόβεται.

Και δεν είναι ούτε δόλος ούτε λάθος όπως γράφτηκε. Δεν κόβεται γιατί είναι αφενός απόρροια συνειδητής επιλογής της Τράπεζας και αφετέρου οι όποιες παρεμβάσεις είναι αποσπασματικές και όχι μόνο δεν επιλύουν το θέμα αλλά αντιθέτως το διαιωνίζουν.

Από την πλευρά μας έχουμε έγκαιρα εστιάσει τις παρεμβάσεις μας:

  • Στην πλήρη εφαρμογή του Κανονισμού Εργασίας
  • Στη θέσπιση ρύθμισης η οποία θα ορίζει ότι οιαδήποτε αύξηση προκύπτει από τις εκάστοτε Κλαδικές και Επιχειρησιακές ρυθμίσεις, δεν θα συμψηφίζονται.
  • Στη θέσπιση επιδοματικής πολιτικής, σε άμεση αντιστοίχιση με την ευθύνη, το ρόλο, το αντικείμενο των συναδέλφων.

Όταν δεν υπάρχει συνολική λύση και τα επιδόματα γίνονται δωροεπιταγές, αποκλείεται να κλείσει ο φαύλος κύκλος και κάθε φορά το πρόβλημα θα επανέρχεται.

Συνάδελφοι,

Είναι αναγκαιότητα και υποχρέωση όλων μας, να στηρίξουμε την πιστή εφαρμογή των Κλαδικών και Επιχειρησιακών Ρυθμίσεων και του Κανονισμού Εργασίας.

Παρεμβαίνουμε για να λήξει επιτέλους η χρόνια μισθολογική καθήλωση πολλών συναδέλφων.

Παρεμβαίνουμε για  να ρυθμιστεί σωστά και συνολικά το θέμα της οικειοθελούς παροχής.

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΑΣ Η ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ

Ο Πρόεδρος                            Ο Γεν. Γραμματέας

Παναγιώτης Αδαμόπουλος               Γιάννης Αδάμος

Μοιραστείτε το άρθρο