Το μήνυμα της Πρωτομαγιάς

Στο πλαίσιο της σημερινής πρωτόγνωρης συγκυρίας, η ατέρμονη διερώτηση αναφορικά με το νόημα και το περιεχόμενο της Εργατικής Πρωτομαγιάς, έχει.

Στο πλαίσιο της σημερινής πρωτόγνωρης συγκυρίας, η ατέρμονη διερώτηση αναφορικά με το νόημα και το περιεχόμενο της Εργατικής Πρωτομαγιάς, έχει ξεκάθαρη απάντηση.

Δεν μένουμε καθηλωμένοι στην εθιμική διάστασή της αλλά εστιάζουμε στο αναλλοίωτο μήνυμα της αμφισβήτησης, της άρσης κάθε μοιρολατρικής προσέγγισης και της αδιάκοπης πάλης για τις αξίες και τις αρχές μας, για την αξιοπρέπεια και τα εργασιακά μας δικαιώματα.

Η Εργατική Πρωτομαγιά αποτελεί το διαχρονικό σύμβολο της διεκδίκησης και των αγώνων των εργαζομένων για έναν καλύτερο κόσμο.

Εστιάζουμε στη διαχρονική απόδειξη ότι τίποτα δεν μας χαρίζεται αλλά το διεκδικούμε και το κατακτάμε με ενότητα, ισχυρή βούληση, φαντασία και διαρκή αγώνα.

Είναι ακόμη απελπιστικά νωρίς για να αποτιμήσουμε επαρκώς της επιπτώσεις της πανδημίας. Μπορούμε όμως να δημιουργήσουμε τους όρους με τους οποίους θα διεκδικήσουμε τη διαμόρφωση του νέου κόσμου που αναδύεται.

Στο σημερινό πανδημικό περιβάλλον, οι χρόνοι τρυπώνουν ο ένας μέσα στον άλλον. Το παρελθόν, το παρόν και μέλλον συνυπάρχουν. Η επόμενη μέρα είναι ήδη εδώ και συντελείται μέσα από τις αποκρίσεις μας, τις διεκδικήσεις μας και τη στάση που κρατάμε και θα κρατήσουμε μπροστά στις προκλήσεις που είτε προϋπήρχαν και επιταχυνθήκαν είτε αποκαλύπτονται μπροστά στα μάτια μας ή στις οθόνες μας.

Συνάδελφοι,

Το μήνυμα της Εργατικής Πρωτομαγιάς είναι επίκαιρο και ξεκάθαρο.

Ενωμένοι και αποφασισμένοι μπορούμε να διεκδικούμε και να διαμορφώνουμε το παρόν και το μέλλον που μας αξίζει.

Μοιραστείτε το άρθρο