Ξεκάθαρες θέσεις με πολλούς αποδέκτες

Σύλλογος Εργαζομένων Τράπεζας Αγροτικής Πειραιώς (ΣΕΤΑΠ) Σύλλογος Υπαλλήλων Γενικής Τράπεζας Ελλάδος (ΣΥΓΤΕ) Ξεκάθαρες θέσεις με πολλούς αποδέκτες Τα τελευταία εικοσιτετράωρα.

Σύλλογος Εργαζομένων Τράπεζας Αγροτικής Πειραιώς (ΣΕΤΑΠ)
Σύλλογος Υπαλλήλων Γενικής Τράπεζας Ελλάδος (ΣΥΓΤΕ)

Ξεκάθαρες θέσεις με πολλούς αποδέκτες

Τα τελευταία εικοσιτετράωρα επανέρχονται νέα σενάρια, δημοσιεύονται πληροφορίες και επερχόμενες κυβερνητικές παρεμβάσεις αναφορικά με τις εξελίξεις στη μονάδα κόκκινων δανείων RBU και το μέλλον μας ως εργαζόμενοι, ως τραπεζοϋπάλληλοι.

Συνάδελφοι,

Για άλλη μία φορά δοκιμάζουν τα όρια μας, σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο και επιχειρούν να διαμορφώσουν κλίμα φόβου και ανασφάλειας. Η θέση της ΟΤΟΕ και των Συλλόγων είναι ξεκάθαρη και την έχουμε διατρανώσει στο πρόσφατο παρελθόν, τόσο προς την Κυβέρνηση, όσο και στις Διοικήσεις των Τραπεζών. Καμία απόλυση, καμία απόσχιση, καμία βλαπτική μεταβολή στις εργασιακές μας σχέσεις.

Είμαστε ξεκάθαροι και αταλάντευτοι:

*Καμία αλλαγή της εργασιακής μας κατάστασης καθ’ οιονδήποτε τρόπο και απώλεια της τραπεζοϋπαλληλικής ιδιότητας.

*Καμία βλαπτική μεταβολή των εργαζομένων κατά τις μετακινήσεις του προσωπικού, εντός της τράπεζας.

*Κανένας εργαζόμενος δεν υπογράφει νέα σύμβαση ή οποιαδήποτε πρόσθετη πράξη χωρίς την σύμφωνη γνώμη του σωματείου του.

Δεν πρόκειται να αποδεχθούμε μεθοδεύσεις συρρίκνωσης και εξωτερίκευσης εργασιών που θα θέτουν σε αμφισβήτηση την απασχόληση και τις εργασιακές σχέσεις των τραπεζοϋπαλλήλων.

Συνάδελφοι,

Από την πρώτη στιγμή, ζητήσαμε άμεσα συνάντηση με την Διοίκηση ώστε να δοθούν οι απαιτούμενες εξηγήσεις και συγκεκριμένες απαντήσεις.

Όπως έχουμε υπερτονίσει, για την αντιμετώπιση των μεγάλων προκλήσεων απαιτούνται συντονισμένες, συντεταγμένες, μαζικές και ενωτικές κινήσεις. Απαιτείται κοινή στρατηγική, κοινές στοχεύσεις και κοινές δράσεις, που θα δώσουν λύσεις και προοπτική.

Προς αυτήν την κατεύθυνση κινούμαστε και είμαστε σίγουροι ότι θα τα καταφέρουμε. Όπως έχει δείξει και το πρόσφατο παρελθόν, η ενότητα στην πράξη, φέρνει τα προσδοκόμενα αποτελέσματα.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους σε εγρήγορση και αγωνιστική ετοιμότητα.

Μοιραστείτε το άρθρο