Ξενάγηση στην πόλη των Ιωαννίνων

Το Πολιτιστικό Κέντρο Εργαζομένων ΑΤΕ-Πειραιώς (ΠΟΚΕΑΤΕΠ), με αφορμή τη Γενική Συνέλευση του ΣΕΤΑΠ στα Ιωάννινα και τη μαζική συμμετοχή των.

Το Πολιτιστικό Κέντρο Εργαζομένων ΑΤΕ-Πειραιώς (ΠΟΚΕΑΤΕΠ), με αφορμή τη Γενική Συνέλευση του ΣΕΤΑΠ στα Ιωάννινα και τη μαζική συμμετοχή των συναδέλφων από όλη την Ελλάδα, διοργανώνει την Κυριακή, 14 Απριλίου 2024, ώρα 11:30 ξενάγηση στην ιστορική πόλη των Ιωαννίνων.

Στην ξενάγηση καλούνται επίσης όλα τα μέλη μας που κατοικούν στην περιοχή.

Θα ξεκινήσουμε την ξενάγησή μας από το νοτιοανατολικό άκρο της πόλης, όπου διατηρείται μια μοναδική καστροπολιτεία, κατοικήσιμη έως σήμερα, η οποία περιλαμβάνει το αρχαιότερο βυζαντινό κάστρο στην Ελλάδα. Επίσης, θα επισκεφτούμε το Μουσείο Αργυροτεχνίας του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ). Στη συνέχεια, θα περάσουμε απέναντι στο ξακουστό νησάκι της Λίμνης Παμβώτιδας, το μοναδικό κατοικημένο νησί λίμνης στην Ελλάδα. Θα περιηγηθούμε στα λιθόστρωτα σοκάκια του μικρού οικισμού του νησιού και θα επισκεφθούμε την αινιγματική Μονή Φιλανθρωπηνών. Τέλος, όσοι το επιθυμούν μπορούν προαιρετικά να επισκεφτούν το Μουσείο της Επανάστασης στο σπίτι του Αλή Πασά ή να γευματίσουν σε ένα από τα περιβόητα εστιατόρια του νησιού. Η επιστροφή μας θα γίνει μεμονωμένα, με τα καραβάκια της γραμμής, τα δρομολόγια των οποίων είναι ανά μισή ώρα.

Το κόστος του πιστοποιημένου ξεναγού καθ’ όλη τη διάρκεια της περιήγησής επιδοτείται εξ ολοκλήρου από το ΠΟΚΕΑΤΕΠ .

Κόστος 4€ (Περιλαμβάνει την είσοδο στο Μουσείο Αγρυροτεχνίας και τη μια μετάβαση προς το νησάκι. Δεν περιλαμβάνεται το κόστος της επιστροφής 2€ και ότι αναφέρεται ως προαιρετικό.)

Διάρκεια ξενάγησης 2 με 2,5 ώρες

Σημείο συνάντησης: Στην είσοδο του Μουσείου Αργυροτεχνίας, Ακρόπολη Ιτς Καλέ, Κάστρο Ιωαννίνων, 15 λεπτά νωρίτερα.

Πληροφορίες δηλώσεις συμμετοχής έως 12/04/2024, με παράλληλη κατάθεση του αντιτίμου στον λογαριασμό του ΠΟΚΕΑΤΕΠ : IBAN GR1801710170006017040039777, με αναγραφή του ονόματος του καταθέτη και την ένδειξη «Ξενάγηση Ιωάννινα» και αποστολή του καταθετηρίου μέσω mail ή viber :

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                          O ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΕΛΕΝΗ ΜΟΚΟΥ                             ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΖΑΚΟΣ

Μοιραστείτε το άρθρο