24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ, Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι, O ΣΕΤΑΠ συμμετέχει στην 24ΩΡΗ Πανελλαδική Απεργία της ΓΣΕΕ την Πέμπτη 8 Δεκέμβρη και καλεί τους εργαζομένους στην.

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

O ΣΕΤΑΠ συμμετέχει στην 24ΩΡΗ Πανελλαδική Απεργία της ΓΣΕΕ την Πέμπτη 8 Δεκέμβρη και καλεί τους εργαζομένους στην συγκέντρωση  των Τραπεζοϋπαλλήλων στην οδό ΙΟΥΛΙΑΝΟΥ με ΠΑΤΗΣΙΩΝ ΣΤΙΣ 11:00

 

Ο αγώνας για την ανατροπή αυτών των πολιτικών, που εξαθλιώνουν την ελληνική κοινωνία στο σύνολό της, ενώ ταυτόχρονα βαθαίνουν περαιτέρω την ύφεση της οικονομίας και καταδυναστεύουν τη χώρα μας, είναι η δική μας απάντηση στους δανειστές και στην Κυβέρνηση, που τις υλοποιεί.

Έχοντας επίγνωση ότι ο κλάδος των τραπεζοϋπαλλήλων στον πιο ευαίσθητο τομέα της οικονομίας έχει υποχρέωση και καθήκον να είναι στην πρωτοπορία της συνδικαλιστικής δράσης για την ανατροπή αυτών των πολιτικών, συμμετέχουμε αγωνιστικά στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία της ΓΣΕΕ, παρεμβαίνουμε αποφασιστικά και με άλλες δράσεις και προτάσεις και διεκδικούμε:

  • Προστασία της Απασχόλησης με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα και αποτροπή των ομαδικών απολύσεων.
  • Ελεύθερες Συλλογικές Διαπραγματεύσεις με κυρίαρχο ρόλο των Κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων. Ολική μετενέργεια (χωρίς περιορισμούς) και απόλυτη ισχύς της αρχής της εύνοιας.
  • Κατάργηση των αντεργατικών αντιασφαλιστικών διατάξεων που οδήγησαν στην ισοπέδωση των δικαιωμάτων μας, στη μόνιμη ομηρία των συντάξεων και στην κατάργηση του κοινωνικού κράτους.
  • Ανεμπόδιστη συνδικαλιστική δράση σε όλα τα επίπεδα με κυρίαρχα δικαιώματα, που διασφαλίζουν την εργασία από ανεξέλεγκτες απολύσεις και υπερασπίζουν την Απεργία ως βασικό όπλο – δικαίωμα αντίστασης και δράσης των εργαζομένων.
  • Οι τράπεζες να γίνουν μοχλός επανεκκίνησης της ελληνικής οικονομίας, με στόχο την παραγωγική ανασυγκρότηση και την ανάπτυξη της χώρας, χωρίς εξωγενείς παρεμβατισμούς, που επιχειρούν να αλλοιώσουν το ρόλο τους μέσα από τον έλεγχο των Διοικήσεων με στόχο την εξυπηρέτηση κερδοσκοπικών συμφερόντων.

 

 

Δε θα καταθέσουμε τα όπλα του αγώνα και της διαρκούς προσπάθειας να αποτινάξουμε τις μνημονιακές πολιτικές που εφαρμόζονται με απόλυτη κυβερνητική συναίνεση, ούτε θα οδηγηθούμε μοιρολατρικά σε κατάσταση απογοήτευσης και αδράνειας, που προσπαθούν να μας επιβάλουν.

Είμαστε εδώ και θα παραμείνουμε αμετακίνητοι υπερασπιστές του δίκιου μας, που κατακτήθηκε με σκληρούς αγώνες, γιατί εκφράζουμε τη συλλογική συνείδηση των εργαζομένων και των συνταξιούχων της χώρας μας.

 

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΓΣΕΕ

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 8/12 ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 11 ΤΟ ΠΡΩΙ

ΣΤΟ ΠΕΔΙΟΝ ΤΟΥ ΆΡΕΩΣ.

Με παρουσία, με ψυχή και με καρδιά, γιατί καθήκον όλων μας τούτες τις ώρες είναι να πάρουμε πίσω ό,τι μας στέρησαν οι μνημονιακές πολιτικές – όχι μόνο για μας – αλλά και για τις επόμενες γενιές και τη χώρα μας, που πρέπει επιτέλους να αποκτήσει δύναμη, αξιοπιστία και υπόσταση στο Ευρωπαϊκό γίγνεσθαι, όπως αρμόζει στην ίδια και στο λαό μας.

 

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΡΑΠΕΖΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ

ΙΟΥΛΙΑΝΟΥ ΚΑΙ ΠΑΤΗΣΙΩΝ ΣΤΙΣ 11:00

 

 

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                             Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

   ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΟΥΚΟΣ                                      ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΜΥΛΩΝΟΠΟΥΛΟΣ

Μοιραστείτε το άρθρο