Δ.Σ. ΣΕΤΑΠ, Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2016

Ο ΣΕΤΑΠ συνεπής στις προγραμματικές δεσμεύσεις του, ανοίγει  σταδιακά και  συντονισμένα όλα τα ιεραρχημένα ως  κρίσιμα θέματα του Συλλόγου μας. .

Ο ΣΕΤΑΠ συνεπής στις προγραμματικές δεσμεύσεις του, ανοίγει  σταδιακά και  συντονισμένα όλα τα ιεραρχημένα ως  κρίσιμα θέματα του Συλλόγου μας.  Στη χθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ.  του  ΣΕΤΑΠ, έπειτα από εκτενή παράθεση  θέσεων και προτάσεων από τους εκπροσώπους όλων των παρατάξεων,  ελήφθησαν σημαντικές αποφάσεις για το παρόν και μέλλον του Συλλόγου:

Α. ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ  ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Ο κανονισμός Εργασίας αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο  του οικοδομήματος των εργασιακών σχέσεων. Η μη ένταξη όλων των συναδέλφων ή η συνειδητή άρνηση εφαρμογής του από την Τράπεζα διαιωνίζει το καθεστώς των  εργαζόμενων πολλών ταχυτήτων στο χώρο μας, συντηρεί και μεγεθύνει  την εργοδοτική  αυθαιρεσία , την  επιλεκτική  και κατά το δοκούν κρίση   ή αξιοποίηση των συναδέλφων ,  επιτείνει την ανασφάλεια και  καταστρατηγεί θεμελιώδη δικαιώματα των εργαζομένων. Αποτελεί    στρατηγική θέση μας,  η διαμόρφωση ενός ενιαίου πλαισίου εργασιακών σχέσεων για όλους  ανεξαιρέτως τους συναδέλφους. Προς την κατεύθυνση αυτή, με δεδομένη την αδήριτη πραγματικότητα η οποία  ξεπερνά οποιαδήποτε συλλογική περιχαράκωση,  πιστεύουμε ακράδαντα ότι απαιτείται η συνεύρεση και η ευρύτερη δυνατή προγραμματική συμπόρευση με τις όμορες Συλλογικότητες. Αποτελεί  την  αναγκαία και ικανή συνθήκη για την επίτευξη των στόχων μας  ενώ ταυτόχρονα προβάλει στο παρόν,  το συντριπτικά πλειοψηφικό  αίτημα όλων των εργαζομένων για  κοινή δράση και ενοποίηση. Ζητάμε ένα ενιαίο εργασιακό καθεστώς και ως ο ιστορικότερος Σύλλογος στην Τράπεζα Πειραιώς αναλαμβάνουμε την πρωτοβουλία για συνδικαλιστικά και νομικά βήματα με απόλυτη ευθύνη και συνείδηση.

Το ΔΣ του ΣΕΤΑΠ, με αυξημένη πλειοψηφία ( ΔΗΣΥΕ, ΔΑΚΕ , ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ) αποφάσισε τα εξής:

Α) κάλεσμα στα υπόλοιπα σωματεία και στην ΟΤΟΕ για κοινή δράση

Β) διερεύνηση στην Επιθεώρηση Εργασίας αναφορικά με τυχόν εξελίξεις και ενέργειες που ακολούθησαν το διάστημα μετά την περσινή απόφαση

Γ) συνάντηση με τη Διοίκηση της Τράπεζας για ενημέρωση

Δ) νομική οδό με προσφυγές όλων των συναδέλφων με την «ομπρέλλα» του Συλλόγου.

Oι προαναφερόμενες πρωτοβουλίες θα αναληφθούν άμεσα και θα ξεδιπλωθούν σταδιακά εντός ενός συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος. Ενδιάμεσα, το Δ.Σ. θα συνεκτιμά πιθανές εξελίξεις και θα επισπεύδει ή θα αναπροσαρμόζει τις δράσεις του.

Β . ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Το Δ.Σ  συνεκτιμώντας τη δύσκολή οικονομική συγκυρία την οποία βιώνουμε όλοι μας, τα αποτελέσματα της  συστηματικής προσπάθειας των τελευταίων χρόνων για  περιστολή των δαπανών  μας, αποφάσισε να προχωρήσει στη μείωση της καταβαλλόμενης μηνιαίας συνδρομής των μελών του, αν αυτό επιτρέπεται. Το ύψος της μείωσης θα αποφασιστεί σε επόμενη συνεδρίαση,  έπειτα  από  τεκμηριωμένη  αποτίμηση των οικονομικών δυνατοτήτων μας αλλά  με σαφή διάθεση εξάντλησης όλων των δυνατών  περιθωρίων μας.

Γ. ΑΣΦΑΛΗΣΤΗΡΙΟ ΚΑΦΗΡΗ.

Το Δ.Σ. αποφάσισε την κατάθεση μήνυσης στον αρμόδιο εισαγγελέα κατά παντός υπευθύνου, αναφορικά με την μη απόδοση του ποσού των 800.000 ευρώ από την ΑΤΕ Ασφαλιστική στον Σύλλογο. Το Δ.Σ ενέκρινε το κείμενο της μήνυσης εξουσιοδοτώντας τον Πρόεδρο του συλλόγου μας και τον νομικό μας σύμβουλο για όλες τις απαραίτητες ενέργειες.

Κλείνοντας η Συνεδρίαση, ο αποχωρών Αντιπρόεδρος Χάρης Σκούλικας έκανε σύντομο χαιρετισμό ευχαριστώντας άπαντες για τη συνεργασία όλα αυτά τα χρόνια, ευχήθηκε καλή δύναμη στο δύσκολο έργο του Συλλόγου μας και τόνισε ότι για να γίνει κάτι χρειάζεται και απαιτείται αγώνας. «Τίποτε δεν χαρίζεται, όλα κερδίζονται με αγώνες» είπε βαθιά συγκινημένος.

adamopoulos-skoulikas
Ο πρόεδρος του ΔΣ του ΣΕΤΑΠ κύριος Παναγιώτης Αδαμόπουλος (αριστερά) με τον τέως Αντιπρόεδρο του ΔΣ κύριο Χάρη Σκουλίκα

Επίσης λόγω της αποχώρησης του Αντιπροέδρου του Συλλόγου κου Σκούλικα και του αναπληρωτή Γενικού Γραμματέα κου Σαμπάνη, το ΔΣ προχώρησε στην αναγκαία ανακατανομή των αξιωμάτων του Προεδρείου και εκλέχθηκαν ομόφωνα ο κ. Παπακωνσταντίνου Βασίλειος στη θέση του Αντιπροέδρου και η κα Μελέτη Βασιλική στη θέση της αναπληρώτριας γενικής γραμματέως.

Θα σας κρατάμε διαρκώς ενήμερους για όλες τις εξελίξεις και σας καλούμε να συμμετέχετε ενεργά και μαζικά στην αυριανή  Πανελλαδική Απεργιακή Κινητοποίηση της ΓΣΣΕ /ΟΤΟΕ.

Μοιραστείτε το άρθρο