4ωρη στάση εργασίας στα Κατ/ματα του Ν. Αιτωλοακαρνανίας

Συνάδελφοι, Ο φημολογούμενος νέος κύκλος  κλεισίματος  καταστημάτων στην  Τράπεζα Πειραιώς, αποτελεί  συνέχεια  της αδιέξοδης  εμμονικής λογικής της συρρίκνωσης,   στο βωμό.

Συνάδελφοι,

Ο φημολογούμενος νέος κύκλος  κλεισίματος  καταστημάτων στην  Τράπεζα Πειραιώς, αποτελεί  συνέχεια  της αδιέξοδης  εμμονικής λογικής της συρρίκνωσης,   στο βωμό της οποίας επιχειρείται η σταδιακή  απαξίωση εργαζομένων, πελατών και τοπικών κοινωνιών.

Οι μεθοδεύσεις της Τράπεζας δεν έχουν αντιπάλους μόνο τους εργαζόμενους αλλά και την ίδια την  πραγματικότητα, την ίδια την κοινωνία.

Συγκρούεται με τους ανθρώπους της  και απαξιώνει το πολυτιμότερο κεφάλαιο που διαθέτει, μειώνοντας σε επικίνδυνο βαθμό την «κεφαλαιακή επάρκεια» που της προσφέρουμε διαχρονικά.

Συγκρούεται με τις αρχές και τις αξίες που η ίδια ευαγγελίζεται και την κοινωνικοοικονομική πραγματικότητα της χώρας μας.

Συγκρούεται  με τους πελάτες της και τις ανάγκες των   τοπικών  κοινωνιών. Διαρρηγνύει αλόγιστα  τη διαχρονική  σχέσης της  με την Ελληνική Επαρχία, τα νησιά μας, τις τοπικές κοινωνίες, με κοινωνικές ομάδες  και την Ελληνική οικογένεια. Σπάει μακροχρόνιους δεσμούς με ανυπολόγιστες συνέπειες μεσοπρόθεσμα.

Ο ΣΕΤΑΠ αντιπαλεύει διαχρονικά τις εμμονικές  λογικές και τις πρακτικές της συρρίκνωσης, πάντα δίπλα και μαζί με τις τοπικές κοινωνίες και  με συντονισμένες παρεμβάσεις σε συνδικαλιστικό, πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο.

Σε στενή συνεργασία με τον Δήμαρχο Θέρμου κ. Κωνσταντάρα και την ενεργή συμμετοχή όλων των πολιτικών, κοινωνικών, εκκλησιαστικών και οικονομικών φορέων της ευρύτερης  περιοχής, συνδιοργανώνουμε κοινή εκδήλωση διαμαρτυρίας ενάντια στο φημολογούμενο κλείσιμο του τοπικού καταστήματος.

Προκηρύσσουμε 4ωρη Στάση εργασίας ( 7.45 π.μ.–11.45 π.μ.)   την Πέμπτη, 2 Ιουνίου 2022, για τα  καταστήματα του Νομού Αιτωλοακαρνανίας  και   συγκέντρωση έξω από το κατάστημα Θέρμου στις 10.00 π.μ.. 

Απέναντι στις απαράδεκτες  μεθοδεύσεις τις Διοίκησης απαντάμε με συντονισμένες κινήσεις σε επίπεδο Τράπεζας  και ευρύτερες συμπορεύσεις σε συνεργασία με την Ομοσπονδία μας, κεντρικούς και τοπικούς φορείς ώστε οι παρεμβάσεις μας να είναι μαζικές και στοχευμένες και  να  φέρουν το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα.

Πέραν  των παρεμβάσεων σε τοπικό επίπεδο, προχωράμε όλοι μαζί  στα επόμενα βήματα για  συντονισμένες και μαζικές   Πανελλαδικές αγωνιστικές   παρεμβάσεις σε επίπεδο Τράπεζας διότι η μάχη κατά της συρρίκνωσης είναι κοινή και  μας αφορά όλους είτε στο Δίκτυο είτε στις Διευθύνσεις.

Μοιραστείτε το άρθρο