Αιδώς αργείοι

Ας σταθούν επιτέλους στο ύψος τους Στην κρίσιμη συγκυρία που διανύουμε και έχοντας μπροστά μας τις συναντήσεις με τη Διοίκηση.

Ας σταθούν επιτέλους στο ύψος τους

Στην κρίσιμη συγκυρία που διανύουμε και έχοντας μπροστά μας τις συναντήσεις με τη Διοίκηση της Τράπεζας, απαιτείται ενότητα και ευρεία συσπείρωση ώστε να υποστηρίξουμε και να δικαιώσουμε τις κοινές θέσεις μας.

Καμία Απόλυση, Καμία Απόσχιση, Καμία αλλαγή στα εργασιακά δικαιώματά μας.

Η ενότητα είναι η δύναμή μας. Πρόκειται για την αυτονόητη διαπίστωση όλων των συναδέλφων. Όμως ας στοχαστούμε και ας αναρωτηθούμε; Είναι τελικά αυτονόητη για όλους ή για κάποιους είναι σημαία εικαιρίας; Ποιοι τελικά την επιδιώκουν και ποιοι την υπονομεύουν συστηματικά; Αρκεί η επίκλησή της για να πραγματωθεί. Ασφαλώς και όχι.

Χρειάζονται ατομικές και Συλλογικές υπερβάσεις. Πριν απ’ όλα όμως χρειάζεται κάτι απλούστερο αλλά δυστυχώς ζητούμενο. Εμπιστοσύνη, ξεκάθαρες σχέσεις «εντός και εκτός», ξεκάθαρο λόγο σε όλες τις πτυχές του – μπρος και πίσω – και ασφαλώς ξεκάθαρες πρακτικές.

Είναι λογικά πασιφανές και κραυγαλέα πρόδηλο, ότι η ενότητα δεν μπορεί να προκύψει και να εδραιωθεί:

– πάνω σε ανερυθρίαστα και τερατωδώς καμουφλαρισμένα ψέματα,

– στη μετασκευή όσων πραγματικά συμβαίνουν, σε τεχνουργημένες εντυπώσεις,

– στη συνειδητή αντιστροφή της πραγματικότητας και στην απροκάλυπτη παραχάραξη και παραποίηση των γεγονότων,

– στην προσβολή της αλήθειας και στο βιασμό της λογικής.

Η ιστορία μας, οι αρχές μας, η ενότητα και τα συμφέρον όλων μας, δεν θα επιτρέψουμε να μπουν στη λοταρία μιας εξόφθαλμα ψευδούς και φθηνής εντυποσιοθηρίας. Δεν θα επιτρέψουμε να γίνουν το ευκαιριακό λαχείο ενός απύθμενου θράσους και Γκαιμπελικών μεθοδεύσεων.

Όποιος κινείται με όχημα το ψεύδος και την ιδιοτέλεια, είναι το λιγότερο συστηματικός υπονομευτής της ενότητας και εξυπηρετεί αλλότρια συμφέροντα. Τα υπόλοιπα θα τα δείξει ο χρόνος. Εδώ θα είμαστε όλοι μας.

Ως ΣΕΤΑΠ, χτίζουμε σχέσεις και πορευόμαστε πάντα με αρχές, πάντα με ξεκάθαρο λόγο, πάντα με ξεκάθαρες πρακτικές. Επιζητούμε την ενότητα, απευθυνόμενοι στη λογική αντίληψη των όσων συμβαίνουν, στην κριτική σκέψη, στη σύνθεση των διαφορετικών απόψεων.

Χτίζουμε σχέσεις αμοιβαίας εκτίμησης και συνεργασίας για τη διεκδίκηση των συμφερόντων των εργαζομένων και όχι «λυκοφυλίες» με μικροπρεπή και ιδιοτελή κίνητρα.

Το γνωρίζει η συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων, το γνωρίζουν οι εκπρόσωποι των πέντε Συλλόγων με τους οποίους συμπορευτήκαμε για ακόμη μία φορά την τρέχουσα συγκυρία.

Το γνωρίζουν οι συνάδελφοι φύλακες, το γνωρίζουν οι συναδέλφισες καθαρίστριες, το γνωρίζουν οι συνάδελφοι στο RBU που άκουσαν τις κοινές θέσεις των πέντε Συλλόγων στη πρόσφατη κοινή περιοδεία μας.

Το γνωρίζει όλος ο κλάδος μας.

Τις ξεκάθαρες θέσεις μας και τη διαχρονική στάση μας, πάντα με γνώμονα τα συμφέροντα των συναδέλφων, τις γνωρίζει και από την «καλή και από την ανάποδη» και τις προσμετρά η Διοίκηση της Τράπεζας.

Συνάδελφοι,

Οι μικρότητες, οι ψευδολογίες και ο άκρατος τυχοδιωκτισμός, χτυπάνε, πονάνε, διαιρούν και φανατίζουν. Έχουν όμως κοντά ποδάρια.

Από την πλευρά μας, εκτιμούμε ότι η κρισιμότητα των ημερών, απαιτεί την υπέρβασή τους. Άλλωστε ταιριάζουν μόνο σε «αδικημένες» μετριότητες που διψούν απεγνωσμένα για λίγη εξουσία.

Εμείς έχουμε μάθει να εστιάζουμε στα ουσιώδη, να προχωράμε μπροστά, να αντιμετωπίζουμε και να δίνουμε λύσεις στα μεγάλα προβλήματα. Αυτό κάναμε πάντα, αυτό θα κάνουμε και τώρα.

Στην προσεχή συνάντηση με τη Διοίκηση της Τράπεζας, θα στηρίξουμε αταλάντευτα τις δίκαιες κοινές θέσεις μας. ΄
Καμία Απόλυση, Καμία Απόσχιση, Καμία μεταβολή των εργασιακών δικαιωμάτων μας.

Έχουμε τη στήριξη των συναδέλφων, είναι δεδομένη η στήριξη της Ομοσπονδίας μας. Δεν πρόκειται να φύγουμε άπραγοι. Θα είμαστε εκεί πιστεύοντας ακράδαντα στις δυνάμεις μας και στην τελική έκβαση της προσπάθειάς μας.

Μοιραστείτε το άρθρο