Ανακοίνωση για συνάντηση με ΔΑΔ για το θέμα “εθελοντικής αδείας”

Σύλλογος Εργαζομένων Τράπεζας Αγροτικής Πειραιώς Σύλλογος Υπαλλήλων Τράπεζας Γενικής Πειραιώς Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, Όπως είχαμε δεσμευτεί και στο παρελθόν μέσα από.

Σύλλογος Εργαζομένων Τράπεζας Αγροτικής Πειραιώς
Σύλλογος Υπαλλήλων Τράπεζας Γενικής Πειραιώς

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Όπως είχαμε δεσμευτεί και στο παρελθόν μέσα από Γενικές Συνελεύσεις, ο Σύλλογος της Αγροτικής Τράπεζας και ο Σύλλογος της Γενικής Τράπεζας, συνεργάζονται σταθερά για την επίλυση εργασιακών ζητημάτων που απασχολούν τους εργαζόμενους στο χώρο του Ομίλου Πειραιώς.

Χθες, κατόπιν αιτήματος των δύο σωματείων προς Διεύθυνση Ανθρωπίνου Δυναμικού, πραγματοποιήθηκε άμεσα συνάντηση με τη Γεν. Διευθύντρια κ. Α. Μακαριγάκη, με θέμα την αποσαφήνιση των προθέσεων της Τράπεζας αναφορικά με την γνωστοποίηση των επιδιώξεων της για πιθανή εφαρμογή εθελοντικής άδειας άνευ αποδοχών και της εθελοντικής μερικής απασχόλησης.

Η θέση της κας Μακαριγάκη, κινήθηκε αφενός μεταξύ της επισήμανσης ότι δεν υπήρξε επίσημη σχετική ανακοίνωση της Τράπεζας και αφετέρου της ταυτόχρονης υπεράσπισης των ανεπίσημων «οικειοθελών» προθέσεων της.

Σίγουρα η Διοίκηση διερευνά και δοκιμάζει τα όρια μας σε Συλλογικό και ατομικό επίπεδο. Σίγουρα τη «δελεάζει» η ποικιλότροπη μεταφορά των βαρών στις πλάτες των εργαζομένων. Σίγουρα δεν θα σταματήσει να απεργάζεται αντεργατικές μεθοδεύσεις και να δημιουργεί κλίμα φόβου και ανασφάλειας, συνεπικουρουμένη έντεχνα από τους συνήθεις ύποπτους καλοθελητές.

Η καλύτερη απάντησή μας απέναντι σε οποιαδήποτε μεθόδευση, είναι η ενότητα και η αποφασιστικότητα όλων μας. Η άμεση και ξεκάθαρη αντίδραση της ΟΤΟΕ, των Συλλόγων και σύσσωμων των συναδέλφων έδειξε τον δρόμο.

Απορρίπτουμε οποιοδήποτε σχέδιο της Διοίκησης οδηγεί σε υπονόμευση και αποσταθεροποίηση των εργασιακών μας σχέσεων. Η διαρκής υποχώρηση στην υποβάθμιση των δικαιωμάτων μας πρέπει να σταματήσει.

Όλοι μαζί, ενωμένοι και δυνατοί, συνεχίζουμε να παλεύουμε για την προάσπιση των θέσεων εργασίας και των δικαιωμάτων μας.
Προτεραιότητα μας είναι η διασφάλιση ΟΛΩΝ των θέσεων εργασίας και των κεκτημένων εργασιακών μας δικαιωμάτων , χωρίς την παραμικρή ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ στις εργοδοτικές αυθαιρεσίες.

Για τα Δ.Σ. των Συλλόγων:

Σύλλογος Εργαζομένων Τράπεζας Αγροτικής Πειραιώς
Ο Πρόεδρος Η Γ. Γραμματέας