Ανακοίνωση της ΟΤΟΕ μετά την 24ωρή απεργία στα RBU

Η ΟΤΟΕ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΟΛΥΩΡΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΕ: ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ.

Η ΟΤΟΕ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΟΛΥΩΡΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΕ:

ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ
ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΕ ΟΠΟΙΟ ΝΕΟ ΣΧΗΜΑ ΣΕ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΒΑΣΗ

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Πραγματοποιήθηκε σήμερα 28/5/2019 στα γραφεία της Διοίκησης της Τράπεζας Πειραιώς πολύωρη συνάντηση του Προεδρείου της ΟΤΟΕ με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Χρήστο Μεγάλου και ανώτερα στελέχη της Τράπεζας.

Οι εργαζόμενοι στα RBU της Τράπεζας, που ανταποκρίθηκαν καθολικά στο κάλεσμα της ΟΤΟΕ για 24ωρη απεργία και συγκέντρωση έξω από τα γραφεία της Διοίκησης, με την παρουσία τους και την αγωνιστική τους στάση, συνέβαλαν ώστε να πραγματοποιηθεί η συνάντηση η οποία, είχε ζητηθεί από την ΟΤΟΕ από την προηγούμενη εβδομάδα.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν οι προαναγγελθείσες αλλαγές σχετικά με τη διαχείριση των κόκκινων δανείων και το μέλλον των εργαζομένων στα RBU.

Αυτή η εξέλιξη άλλωστε ήταν που μας οδήγησε στην ανάγκη της άμεσης συνάντησης και της προκήρυξης των κινητοποιήσεων.

Το Προεδρείο της ΟΤΟΕ διατύπωσε την κατηγορηματική του θέση και πρόταξε τις ομόφωνες θέσεις του κλάδου που αποτελούν και τις κόκκινες γραμμές του, με προμετωπίδα την προστασία της Απασχόλησης, την εφαρμογή των Συλλογικών Συμβάσεων και των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων στην Τράπεζα.

Η Διοίκηση της Τράπεζας δια του κ. Μεγάλου επιβεβαίωσε ότι επεξεργάζεται την λύση της δημιουργίας εταιρείας διαχείρισης μη εξυπηρετούμενων στοιχείων ενεργητικού με την συμμετοχή και της Τράπεζας.

Δεσμεύτηκε απέναντι στην ΟΤΟΕ ότι:

*Δεν θα υπάρξουν απολύσεις

*Θα διασφαλιστούν οι Συλλογικές Συμβάσεις και τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων

*Η όποια συμμετοχή των εργαζομένων σε μελλοντικό εταιρικό σχήμα θα είναι σε ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΒΑΣΗ.

Το Προεδρείο της ΟΤΟΕ εκτιμώντας ότι οι δεσμεύσεις είναι σε θετική κατεύθυνση, καλεί τους Συλλόγους – Μέλη της και το σύνολο των εργαζομένων σε ετοιμότητα για να διασφαλίσουν την υλοποίηση τους.

Η ΟΤΟΕ και οι Σύλλογοι θα εγγυηθούν, όπως έκαναν μέχρι σήμερα, αγωνιστικά και συντεταγμένα το σύνολο των δικαιωμάτων των εργαζομένων στον κλάδο.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΟΥΚΟΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΜΥΛΩΝΟΠΟΥΛΟΣ

Μοιραστείτε το άρθρο