Κοινή ανακοίνωση Συλλόγων: Υπογραφή υπουργικής απόφασης για την αποζημίωση απόλυσης

Σήμερα εκπρόσωποι των πέντε Συλλόγων μας είχαμε συνάντηση με τον κ.Παπακωνσταντίνου Διευθυντή του γραφείου του κ. Τσακαλώτου. Στη συνάντηση παρευρέθηκε.

Σήμερα εκπρόσωποι των πέντε Συλλόγων μας είχαμε συνάντηση με τον κ.Παπακωνσταντίνου Διευθυντή του γραφείου του κ. Τσακαλώτου.

Στη συνάντηση παρευρέθηκε και αντιπροσωπία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου μας ανακοίνωσε ότι έχει υπογραφεί η Υπουργικήαπόφαση και έχει αποσταλεί για δημοσίευση στο ΦΕΚ όπου ορίζει ότι η αποζημίωση απόλυσης θα καλύπτει το 67% αντί για το 50% όπως ήταν σε ισχύέως σήμερα.

Αυτό σημαίνει ότι άμεσα θα προχωρήσουμε σε συναντήσεις με τηνεκκαθάριση για όσο το δυνατό συντομότερη καταβολή του 17% της συνολικήςαποζημίωσης.

Επιπλέον μας διευκρίνισε ότι οποιαδήποτε άλλη διατύπωση στην υπουργικήαπόφαση που θα δημιουργούσε νομικά προβλήματα.

Αντ’ αυτού ο κ. Παπακωνσταντίνου δεσμεύτηκε ότι με τη δημοσίευση του ΦΕΚθα ακολουθήσει Δελτίο Τύπου του Υπουργείου Οικονομικών όπου θααναφέρεται ότι το Υπουργείο αναγνωρίζει το δίκαιο του αιτήματος μας και γιατο υπόλοιπο 33% του συνόλου της αποζημίωσης μας.

Οφείλουμε να αναγνωρίσουμε την ιδιαίτερη θετική αντιμετώπιση τουθέματος από τον Υπουργό κ. Τσακαλώτο ο οποίος λειτούργησεαποτελεσματικά και έδωσε λύση, έστω και μερική, σε ένα χρόνιο πρόβλημαπου ταλανίζει χιλιάδες συναδέλφους.

Παραμένουμε προσηλωμένοι στην στρατηγική μας για την ολοκληρωτικήεπίλυση του θέματος δηλαδή στην καταβολή της πλήρους αποζημίωσηςαπόλυσης.

Μοιραστείτε το άρθρο