Αποφάσεις συνεδρίασης ΔΣ της Τρίτης 28-3-2017

Την Τρίτη 28-3-2017 έγινε η συνεδρίαση του Δ.Σ του Συλλόγου μας.  Ως κεντρικά  θέματα της ημερήσιας διάταξης είχαμε τον Κανονισμό .

Την Τρίτη 28-3-2017 έγινε η συνεδρίαση του Δ.Σ του Συλλόγου μας.  Ως κεντρικά  θέματα της ημερήσιας διάταξης είχαμε τον Κανονισμό  λειτουργίας   και την ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση.

Α. Κανονισμός Εργασίας

Η  ένταξη  μας  στον Κανονισμό Λειτουργίας  και  ασφαλώς η   εφαρμογή του, αποτελεί διαχρονικά  το πρώτιστο μέλημα για το Δ.Σ. του ΣΕΤΑΠ. Ο Κανονισμός είναι ο  κεντρικός πυλώνας των εργασιακών σχέσεων  και ο ακρογωνιαίος λίθος μιας εύρυθμης εταιρικής λειτουργίας. Εξαρχής  αναδείξαμε την αναγκαιότητα επίλυσης της  μείζονος σημασίας εκκρεμότητας. Επιδιώξαμε  και συνεχίζουμε να επιδιώκουμε ποικιλοτρόπως,   τη συνδικαλιστική επίλυση της   αλλά  συγχρόνως, συνεκτιμώντας  κάθε φορά με αίσθημα ευθύνης  αλλά και  περισσή  ευθυκρισία τη μέχρι σήμερα   στείρα άρνηση  της Διοίκησης,  προβαίνουμε σε όλες τις  δέουσες  πρόσθετες ενέργειες. Σε προγενέστερο χρόνο,    δρομολογήσαμε  την  προσφυγή στην Επιθεώρηση Εργασίας, η οποία και δικαίωσε πλήρως τις θέσεις μας, επιβάλλοντας το ανώτατο προβλεπόμενο  πρόστιμο στην Τράπεζα και αποστέλλοντας  το  σχετικό φάκελο  στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών. Προσφάτως, θέσαμε το θέμα στον  πρόεδρο της Τράπεζας  και  προσεχώς θα το αναδείξουμε στις επιδιωκόμενες  συναντήσεις με το  νέο Διευθύνοντα Σύμβουλο και με τους επικεφαλείς  της Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού.

Σταθμίζοντας ρεαλιστικά τα υφιστάμενα δεδομένα και την αναγκαιότητα  προσδιορισμού  ενός ξεκάθαρου  χρονικού ορίζοντα αναφορικά με την   ευόδωση των συνδικαλιστικών   ενεργειών μας,  αποφασίσαμε  κατά πλειοψηφία,  να προβούμε στις παρακάτω ενέργειες:

–          Να αναλάβει ο νομικός συνεργάτης του Συλλόγου μας τη νομική διερεύνηση της υπόθεσης και την εξέταση του δικαιώματος άσκησης πολιτικής αγωγής αναφορικά με την παραπομπή του φακέλου της  εργατικής διαφοράς από την Επιθεώρηση Εργασίας στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών.

–          Να γίνει συνάντηση με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Τράπεζας  και η συνακόλουθη συλλογική αποτίμηση των αποτελεσμάτων της να αποτελέσει  την αφετηρία για τη δρομολόγηση των περεταίρω ενεργειών μας  προς την κατεύθυνση  της διεκδίκησης  του νόμιμου αιτήματός μας.

–          Στο μεσοδιάστημα  και σε συνεργασία με τους νομικούς συνεργάτες μας, να προετοιμάσουμε με τον πληρέστερο δυνατό τρόπο,  το διαδικαστικό και όχι μόνο σκέλος της νομικής διεκδίκησης αναφορικά με την ένταξή μας στον Κανονισμό της Τράπεζας.

Β. Τακτική Γενική Συνέλευση

Αποφασίσαμε ομόφωνα, ότι η ετήσια Τακτική  Γενική Συνέλευση, θα πραγματοποιηθεί στις  20 Μαϊου 2017, στην πόλη των Ιωαννίνων. Στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, θα ακολουθήσει αναλυτική ανακοίνωση, με την οποία θα σας παρέχουμε  λεπτομερώς όλες τις απαραίτητες πληροφορίες αναφορικά με τη διεξαγωγή της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης και τη διευκόλυνση της συμμετοχής σας.

Μοιραστείτε το άρθρο