Είμαστε όλοι συνάδελφοι!

Πραγματοποιήθηκε σήμερα (14/06), Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΤΑΠ, όπου συζητήθηκαν εκτενώς οι εξελίξεις που αφορούν στην πώληση αρχικά του 50,1 της.

Πραγματοποιήθηκε σήμερα (14/06), Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΤΑΠ, όπου συζητήθηκαν εκτενώς οι εξελίξεις που αφορούν στην πώληση αρχικά του 50,1 της PDS στην ICAP.

Η αλλαγή ιδιοκτησιακού καθεστώτος, που γνωστοποιήθηκε προφορικά στους εργαζόμενους της PDS, δημιούργησε εύλογη ανησυχία και αναταραχή, αφού ανατρέπει σχεδιασμούς χρόνων για τους εργαζόμενους και τις οικογένειες τους.

Οι περίπου 300 εργαζόμενοι της θυγατρικής, καλύπτουν αποδεδειγμένα πάγιες και διαρκείς ανάγκες στην καθημερινή λειτουργία της Τράπεζας, αφού συμβάλλουν κι αυτοί με την σειρά τους στην υλοποίηση των στρατηγικών επιλογών της Διοίκησης της Τράπεζας.

Ο ΣΕΤΑΠ, όπως στο πρόσφατο παρελθόν, κατά την απόπειρα απόσχισης των κλάδων φυλάκων και καθαριστριών, έτσι και τώρα, παίρνει θέση μάχης στην πρώτη γραμμή του αγώνα. Έτσι λοιπόν:

1. Πραγματοποιήσαμε την Τρίτη 12/06 στη Μεσογείων 109-111, συνάντηση με αντιπροσωπεία συναδέλφων της PDS,

2. Προτείναμε την νομική και οικονομική συνδρομή του ΣΕΤΑΠ για την ίδρυση Σωματείου Εργαζομένων στην PDS και

3. Δηλώσαμε την αυτονόητη συμπαράσταση μας και δια της φυσικής παρουσίας μας, στην επικείμενη τριμερή συνάντηση μεταξύ Υπουργείου Εργασίας, Σωματείου Εργαζομένων στην PDS και Σωματείου Εργαζομένων στο Χρηματοπιστωτικό .

Η ίδρυση στις 12/06 Σωματείου Εργαζομένων στην Πειραιώς Direct Services, κρίνεται απόλυτα θετική, διότι είναι αναγκαία προϋπόθεση, οι αποφάσεις να λαμβάνονται εν τέλει από τους ίδιους, μακριά από κάθε λογής «καλοπροαίρετους» τρίτους.

Ο αγώνας για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας της PDS, της προστασίας των αμοιβών και των εργασιακών δικαιωμάτων, μα κυρίως η ένταξη τους στην Τράπεζα, τώρα ξεκινά.

Στον αγώνα αυτό ο ΣΕΤΑΠ, βρισκόμαστε πλάι στους συναδέλφους, έτοιμοι να συνδράμουμε με κάθε μέσο μέχρι τελικής δικαίωσης.

Η θάλασσα είναι φουρτουνιασμένη και η συμβουλή πάντοτε μια..ποτέ μην κολυμπάς μόνος!

Μοιραστείτε το άρθρο