ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΣΕΤΑΠ

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι, Ο ΣΕΤΑΠ ανταποκρινόμενος στις ανάγκες των συναδέλφων/ισσών μας και των συγγενών τους για αίμα και επιδιώκοντας να συνεχίσει.

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Ο ΣΕΤΑΠ ανταποκρινόμενος στις ανάγκες των συναδέλφων/ισσών μας και των συγγενών τους για αίμα και επιδιώκοντας να συνεχίσει τις αιμοδοσίες του Ταμείου Υγείας και να διαχειριστεί την τράπεζα αίματος του Ταμείου Υγείας ως φυσικός διάδοχος διοργανώνει νέα εθελοντική αιμοδοσία. Η αιμοδοσία θα διεξαχθεί σε συνεργασία με το νοσοκομείο ΕΛΠΙΣ, ως εξής :

  • Στα γραφεία του ΣΕΤΑΠ (Αμερικής 10, Αθήνα, 3ος όροφος) τη Δευτέρα 10/7, ώρα 14.30 έως 18.30.

 

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Η Εθελοντική Αιμοδοσία είναι πράξη ουσιαστικής γενναιοδωρίας και αγάπης προς τους συνανθρώπους μας, έχει ριζώσει στον τόπο μας και στην Τράπεζα μας εδώ και πολλές δεκαετίες.

Ο εθελοντής αιμοδότης είναι πρόσωπο που προσφέρει στους άλλους εκτός από το αίμα του και ένα μέρος του ψυχικού του πλούτου με μόνο κριτήριο την ανάγκη του πάσχοντα.

Κάθε υγιές άτομο από 18 έως 65 ετών μπορεί άφοβα και ακίνδυνα να δίνει αίμα από μια έως τέσσερις φορές το χρόνο. Ο οργανισμός χρειάζεται μόνο 10 λεπτά για να αναπληρώσει τον όγκο του αίματος που έδωσε.

 

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Οι αιμοδότες θα πρέπει να γνωρίζουν ότι:

  • Στην αιμοδοσία μας μπορούν και καλούνται να συμμετάσχουν όλοι οι εργαζόμενοι του Ομίλου Πειραιώς.
  • Στην Τράπεζα Αίματος του ΣΕΤΑΠ μπορούν να συμμετέχουν όλοι οι συνάδελφοι/ισσες, από την επαρχία και την Αττική, δίνοντας αίμα και εκτός από τις τακτικές αιμοδοσίες σε οποιοδήποτε νοσοκομείο και δηλώνοντας ότι «αφορά την αιμοδοσία του ΣΕΤΑΠ που τηρείται στο νοσοκομείο ΕΛΠΙΣ».
  • Όταν πρόκειται να προσφέρουν αίμα δεν πρέπει να πάρουν κανένα φάρμακο, ακόμη και ασπιρίνη, την ημέρα της αιμοδοσίας και την προηγούμενή της. Οι συναδέλφισσες που βρίσκονται σε ημέρες κύκλου, σε περίοδο θηλασμού ακόμη και πιθανής εγκυμοσύνης, δεν πρέπει να προσφέρουν αίμα.
  • Οι αιμοδότες δικαιούνται έκτακτη άδεια δύο (2) ημερών, που πρέπει να προγραμματιστεί μέσα στο ημερολογιακό έτος.

Δώστε το ανθρωπιστικό σας παρόν στην αιμοδοσία του ΣΕΤΑΠ.

Το αίμα σώζει ζωές. 5΄ είναι αρκετά για να σώσεις μια ζωή.

Για την καλύτερη διοργάνωση της αιμοδοσίας, παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για τη συμμετοχή σας στο τηλέφωνο 210 – 9294425 (Μηνάς Σακάρος) ή στο mail mariasetap2@gmail.com

Παραμένουμε στη διάθεσή σας για κάθε διευκρίνιση.

Μοιραστείτε το άρθρο