Έμπρακτη Επιβράβευση για το Σήμερα, Ουσιαστική Αναγνώριση για το Αύριο

Οδεύοντας προς την  σταδιακή ολοκλήρωση του πρώτου  – και σύμφωνα με τα λεγόμενα των ειδικών πιο κρίσιμου – σταδίου της.

Οδεύοντας προς την  σταδιακή ολοκλήρωση του πρώτου  – και σύμφωνα με τα λεγόμενα των ειδικών πιο κρίσιμου – σταδίου της πανδημίας, είναι  πανθομολογούμενη και καταγεγραμμένη στη συνείδηση της κοινωνίας η τεράστια συνεισφορά των τραπεζοϋπαλλήλων στην κοινή προσπάθεια να σταθεί όρθια τόσο η Ελληνική Κοινωνία όσο και η Εθνική Οικονομία.

Η Διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς, με μία ορθή ομολογουμένως απόφασή της,  δεσμεύθηκε για την έμπρακτη αναγνώριση της συνεισφοράς των συναδέλφων του Δικτύου Καταστημάτων, επισημαίνοντας ότι  η παρουσία του κάθε συναδέλφου στην «πρώτη γραμμή» είναι το ίδιο σημαντική ανεξαρτήτως ρόλου και βαθμού του και αναφέροντας ότι συνολικό ποσό της επιβράβευσης θα προσδιοριστεί αμέσως μετά τη λήξη του lockdown.

Σίγουρα είναι μία πρωτόγνωρα δύσκολη συγκυρία αλλά λαμβάνοντας υπόψη τα προαναφερόμενα δεδομένα,  η  Διοίκηση της Τράπεζας πριν από τη λήψη της σχετικής απόφασης θα πρέπει να λάβει υπόψη της τα εξής:

  • Χωρίς καμία διάθεση ανατολίτικου παζαριού διότι η αποτίμηση της συνεισφοράς των συναδέλφων στο Δίκτυο Καταστημάτων, ξεπερνά τα συνηθισμένα «μέτρα και σταθμά», η αναγνώριση της από την πλευρά της Διοίκησης  δεν θα πρέπει να περιορίζεται  στη   συμβολική  διάστασή της   αλλά να είναι όντως έμπρακτη και  πραγματική.
  • Πέραν της πρώτης γραμμής, η οποία δικαιωματικά αποσπά τα εύσημα, υπάρχουν και οι συνάδελφοι που στηρίζουν από τα μετόπισθεν την επιτυχία της  κοινής  προσπάθειάς και η συμβολή τους  θα πρέπει να συνυπολογιστεί αναλόγως εξαντλώντας  όλες τις υφιστάμενες  δυνατότητες.
  • Η σχετική απόφαση και η διαδικασία υλοποίησής της, θα πρέπει να αποτελούν μέρος  της νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Για εμάς,  η αναγνώριση της συνεισφοράς των συναδέλφων δεν έχει ημερομηνία λήξης την επομένη της όποιας έμπρακτης αναγνώρισης αλλά πρέπει  να λαμβάνεται σοβαρά υπόψη από την Τράπεζα – σήμερα και αύριο – και τα αρμόδια στελέχη της σε κεντρικό ή τοπικό επίπεδο και να αποτιμηθεί και αποτυπωθεί  δεόντως στους σχεδιασμούς της Διοίκησης και στις όποιες μελλοντικές κινήσεις της.

Η ανταπόκριση στις  προτάσεις μας θα επιβεβαιώσει  με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την  αντιστοιχία λόγων και έργων όλων μας και θα εμπεδώσει αρχές και πρακτικές που είναι απαραίτητες για  την επόμενη μέρα.

Μοιραστείτε το άρθρο