ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΕΤΑΠ: ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΑΙ ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΗ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ

Το Σάββατο, 5/5/2018,  πραγματοποιήθηκε στην πόλη της Θεσσαλονίκης η ετήσια Γενική Συνέλευση του ΣΕΤΑΠ. Η  μαζική  προσέλευση  και η ενεργή.

Το Σάββατο, 5/5/2018,  πραγματοποιήθηκε στην πόλη της Θεσσαλονίκης η ετήσια Γενική Συνέλευση του ΣΕΤΑΠ. Η  μαζική  προσέλευση  και η ενεργή  συμμετοχή των συναδέλφων από όλες τις γωνίες της Ελλάδας, ξεπέρασε κάθε  προηγούμενο και  ανέδειξε  για μία ακόμη φορά, μία σημαντική ειδοποιό διαφορά μας, τη συμμετοχική, δημοκρατική κουλτούρα που διαπνέει τη Συλλογικότητά μας.

Ανέδειξε  περίτρανα τα   διαχρονικά  χαρακτηριστικά μας, την  υψηλή συνείδηση του ρόλου μας, τις διαχρονικές  αρχές και τις αξίες μας, την συνδικαλιστική κουλτούρα και νοοτροπία μας, τη συνετή αποφασιστικότητά  μας, τη μαχητική συνέπειά μας, την ενεργητική αφοσίωση στη συνδικαλιστική δράση μας και στην ενωτική προοπτική του χώρου.

Τη Γενική Συνέλευσή μας τίμησαν με την παρουσία τους και τις τοποθετήσεις  τους, πολλοί συνάδελφοι εκπρόσωποι δευτεροβάθμιων και πρωτοβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων. Ο αντιπρόεδρος της ΟΤΟΕ Σωτήρης Σαξώνης, ο πρόεδρος του ΕΝΑΣ και μέλος της εκτελεστικής γραμματείας της ΓΣΕΕ Γιώργος Κωνσταντινόπουλος, ο πρόεδρος του πρώην Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου Αντώνης Δεληχάτσιος, ο πρόεδρος της πρώην Γενικής Φάνης Πολύζος, ο πρόεδρος της πρώην Μακεδονίας Θράκης Γιώργος Γουγούλης, πρόεδρος του ΣΥΤΑΤΕ Νίκος Παπαϊωάννου, ο πρόεδρος του ΟΣΥΑΤΕ Κυριάκος Τσαούσης. Στις τοποθετήσεις τους εστίασαν στις μεγάλες προκλήσεις του κλάδου και υπερτόνισαν την αναγκαιότητα της ενότητας και της κοινής δράσης για την αποτελεσματική και ελπιδοφόρα  αντιμετώπισή τους.

Ο πρόεδρος του ΣΕΤΑΠ, Παναγιώτης Αδαμόπουλος, με καθαρό, ειλικρινή και  τεκμηριωμένο λόγο, παρουσίασε τον γεμάτο δράσεις, πρωτοβουλίες και αποτελέσματα Διοικητικό Απολογισμό και έδωσε το στίγμα της συνέπειας και της συνέχειας για το παρόν και το μέλλον. Εστίασε στην αξία και τη δύναμη της ενότητας και της ενεργής συμμετοχής και ζήτησε τη διαρκή  κριτική στήριξη των προσπαθειών μας.

Ακολούθως, ο έγκριτος νομικός σύμβουλος μας, Νίκος Δήμας, προέβη σε  παρουσίαση και λεπτομερή ανάλυση του νομικού σκέλους των  ενεργειών μας αναφορικά με τη δικαστική διεκδίκηση της ένταξης και εφαρμογής του Κανονισμού Εργασίας καθώς και   για τις εξελίξεις σε  μία σειρά  νομικών ζητημάτων που μας αφορούν άμεσα.

Ο ταμίας του ΣΕΤΑΠ, Αντώνης Χειμώνας, παρουσίασε αναλυτικά τον οικονομικό απολογισμό και ακολούθως οι εκπρόσωποι των παρατάξεων αλλά κυρίως ένας αξιοσημείωτος αριθμός συναδέλφων, κατέθεσαν τις θέσεις, τις ιδέες και τις προτάσεις τους.

Έλαβε χώρα ένας γόνιμος και εποικοδομητικός διάλογος όπου με εκατέρωθεν σεβασμό, αναδείχθηκαν οι συμφωνίες και οι διαφωνίες, οι συγκλίσεις και οι επιμέρους διαφοροποιήσεις, καθιστώντας για μία ακόμη φορά ευδιάκριτα τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της Συλλογικότητας  μας και  τη δυναμική προβολή της στο μέλλον.

Η Γενική Συνέλευση ολοκληρώθηκε με την υπερψήφιση του Διοικητικού και Οικονομικού Απολογισμού του Διοικητικού Συμβουλίου, από την συντριπτική πλειοψηφία των μελών μας.

Συνάδελφοι,

Είμαστε ο Σύλλογος, ο οποίος συμμετοχικά και δημοκρατικά, διαμορφώνει το μεγάλο αφήγημα του χώρου με σαφή προσανατολισμό και ξεκάθαρο στόχο, ανανεώνοντας το οπλοστάσιο των ιδεών του, διευρύνοντας με αρχές το ακροατήριό του, ανανεώνοντας τις πηγές ενέργειας και έμπνευσης του, καταδεικνύοντας  τις αστείρευτες αντοχές και  δυνάμεις του.

Η μαζική και ενεργή συμμετοχή των συναδέλφων σε μία  ανοιχτή δημοκρατική διαδικασία, απέδειξε ότι στηριζόμενοι στην  ιστορική παρακαταθήκη  του χώρου μας, τις διαχρονικές  αρχές και τις αξίες μας, στη συνδικαλιστική κουλτούρα και νοοτροπία μας,  στην πίστη μας στις αστείρευτες δυνάμεις που συνθέτουν τη Συλλογικότητά μας, στην ισχυρή βούληση και τις  δυνατότητές μας , παρεμβαίνουμε και να συνδιαμορφώνουμε το παρόν και το μέλλον που μας αξίζει.

 

Μοιραστείτε το άρθρο