Η ΟΤΟΕ καλεί τις Τράπεζες σε διαπραγμάτευση για κλαδική συμφωνία ρύθμισης της Τηλεργασίας

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, Η ΟΤΟΕ έστειλε σήμερα 1/7/2021 Πρόσκληση στους εργοδότες του κλάδου, με την οποία τους ζητά να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Η ΟΤΟΕ έστειλε σήμερα 1/7/2021 Πρόσκληση στους εργοδότες του κλάδου, με την οποία τους ζητά να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις για την κατάρτιση Ειδικής Κλαδικής Συλλογικής Συμφωνίας -πλαισίου, που θα ρυθμίζει τις εφαρμογές τηλεργασίας στον κλάδο, συμπληρώνοντας και εξειδικεύοντας το ισχύον θεσμικό πλαίσιο. 

Σε συνέχεια των προτάσεων και παρεμβάσεών της στον δημόσιο διάλογο κατά το προηγούμενο διάστημα, η ΟΤΟΕ είναι η πρώτη κλαδική Ομοσπονδία που αναλαμβάνει τέτοια πρωτοβουλία για το θέμα.

Η ΟΤΟΕ με το βλέμμα στο μέλλον και με αίσθημα ευθύνης, κάνει το πρώτο βήμα για μια αποτελεσματική συλλογική ρύθμιση της Τηλεργασίας στον κλάδο, ενός τρόπου εργασίας που συνδέεται εμβληματικά με την ψηφιακή εποχή.

Θέτουμε τις βάσεις για τη διασφάλιση της εργασίας και των εργασιακών δικαιωμάτων όλων των συναδέλφων που  εργάζονται ή θα εργαστούν με τηλεργασία.

Η ενημέρωση, η ενότητα και η ενεργή στήριξη των συναδέλφων είναι καθοριστικοί παράγοντες επιτυχίας αυτής της σύνθετης και πρωτόγνωρης για τον κλάδο προσπάθειας.

Το μέλλον δεν μας φοβίζει, όταν έχει κανόνες που συλλογικά συζητάμε και συνδιαμορφώνουμε.

Ενωμένοι μπορούμε να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά τις σύγχρονες προκλήσεις μιας νέας εποχής, που αλλάζει και που δημιουργεί νέα δεδομένα στον κλάδο.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟ LINK ΤΗΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΣ Νο 67:

https://www.otoe.gr/uploads/files/otoe_anak6721.pdf

 

Με  συναδελφικούς  χαιρετισμούς

                   Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                           Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

              ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΟΤΣΙΟΣ                         ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΑΛΛΙΡΗΣ  

Μοιραστείτε το άρθρο