Καύσωνας στην Τράπεζα Πειραιώς

Κλείσιμο Καταστημάτων, Μετακινήσεις  και πρόγραμμα Εθελουσίας Συνάδελφοι, Σήμερα (29.06.2021) πραγματοποιήθηκε συνάντηση με  τους επικεφαλής της Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού αναφορικά με.

Κλείσιμο Καταστημάτων, Μετακινήσεις  και πρόγραμμα Εθελουσίας

Συνάδελφοι,

Σήμερα (29.06.2021) πραγματοποιήθηκε συνάντηση με  τους επικεφαλής της Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού αναφορικά με το νέο πρόγραμμα Εθελουσίας Εξόδου, το οποίο θα  ανακοινωθεί αύριο.

Το παραπάνω πρόγραμμα έρχεται σε συνέχεια της χθεσινής ανακοίνωσης του χρονοδιαγράμματος  κλεισίματος ενός μεγάλου αριθμού καταστημάτων.

Παράλληλα, οι μεθοδεύσεις της Τράπεζας αναφορικά με μετακινήσεις και τοποθετήσεις συναδέλφων από το Δίκτυο Καταστημάτων  συνεχίζονται.

Τις τελευταίες μέρες  47 συνάδελφοι  ενημερώθηκαν τηλεφωνικώς για την μετακίνησή  τους  την ερχόμενη εβδομάδα, από το κατάστημα στο οποίο εργάζονται σε μία συγκεκριμένη Διεύθυνση,  χωρίς καμία  ενημέρωση, χωρίς καμία απάντηση  στα  εύλογα και αγωνιώδη ερωτήματα.

Προφανώς, όλα τα προηγούμενα αποτελούν αναπόσπαστα μέρη   μιας  γενικότερης  πρακτικής της Τράπεζας, στο πλαίσιο της εμμονικής λογικής της συρρίκνωσης,   στο βωμό της οποίας επιχειρείται η σταδιακή  απαξίωσή όλων μας και η  διάχυση ενός κλίματος γενικευμένης ανασφάλειας εν όψη της επικείμενης εθελουσίας.

Όπως έχουμε υπερτονίσει:

Οι μεθοδεύσεις της Τράπεζας δεν έχουν αντιπάλους μόνο τους εργαζόμενους αλλά και την ίδια την πραγματικότητα.

Συγκρούεται με τους ανθρώπους της  και απαξιώνει το πολυτιμότερο κεφάλαιο που διαθέτει, μειώνοντας σε επικίνδυνο βαθμό την «κεφαλαιακή επάρκεια» που της προσφέρουμε διαχρονικά.

Συγκρούεται  και υπονομεύει την προσπάθεια των συνάδελφων, που καθημερινά  δίνουν  σκληρό αγώνα για να διασφαλίσουν την εύρυθμη λειτουργία της Τράπεζας.

Συγκρούεται με τις αρχές και τις αξίες που η ίδια ευαγγελίζεται και την κοινωνικοοικονομική πραγματικότητα της χώρας μας.

Διαρρηγνύει αλόγιστα  την αδιάλειπτη σχέσης της  –  λόγω ΑΤΕ  – με την Ελληνική Επαρχία, τα νησιά μας, τις τοπικές κοινωνίες, με κοινωνικές ομάδες  και την Ελληνική οικογένεια. Σπάει μακροχρόνιους δεσμούς με ανυπολόγιστες συνέπειες μεσοπρόθεσμα,.

Συγκρούεται με το παρόν της και ναρκοθετεί το μέλλον της, όταν  επιχειρεί να τα δομήσει με οικοδομικά υλικά το φόβο και την ανασφάλεια.

Η θέση μας είναι ξεκάθαρη:

Απαιτούμε από τη Διοίκηση να σταματήσει τις αντεργατικές μεθοδεύσεις   στη λογική της άκρατης συρρίκνωσης και της άρνησης της πραγματικότητας, με τις οποίες επιχειρούν να φορτώσουν  όλα τα βάρη στις πλάτες των εργαζομένων.

Τους προειδοποιούμε ότι αναπαράγουν αδιέξοδα και οδηγούν  νομοτελειακά σε  συγκρούσεις.

Από την πλευρά μας συνεχίζουμε και εντείνουμε τις παρεμβάσεις μας σε συνδικαλιστικό, πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο.

Τέλος, θέσαμε το θέμα της συμμετοχής  των παιδιών μας στα κατασκηνωτικό πρόγραμμα ΕΦΚΑ  και  η πλευρά της  Τράπεζας  δεσμεύτηκε ότι εφόσον απορριφθεί το σχετικό αίτημα από τον  ΕΦΚΑ, οι συγκεκριμένοι συνάδελφοι θα μπορούν  προσκομίζουν το σχετικό τιμολόγιο  από την κατασκήνωση μαζί με την απορριπτική απόφαση του ΕΦΚΑ  και θα καταβάλλεται το σχετικό ποσό όπως προβλέπεται από την Κλαδική ρύθμιση της ΟΤΟΕ.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος                  Ο Γεν. Γραμματέας

Παν. Αδαμόπουλος             Γιάννης Αδάμος

Μοιραστείτε το άρθρο