Η Τράπεζα δεν είναι εθελοντική οργάνωση, ούτε εμείς εθελοντές εργαζόμενοι

Η νέα κουλτούρα που ευαγγελίζεται η Διοίκηση, λαμβάνει τα χαρακτηριστικά ενός φεστιβάλ αντεργατικών αποφάσεων και πρακτικών. Οι νέες αρχές που.

Η νέα κουλτούρα που ευαγγελίζεται η Διοίκηση, λαμβάνει τα χαρακτηριστικά ενός φεστιβάλ αντεργατικών αποφάσεων και πρακτικών. Οι νέες αρχές που προβάλει, μορφοποιούνται σε μία άνευ προηγουμένου προκλητική θεώρηση των εργασιακών σχέσεων.

Πέρυσι είχαν ανακαλύψει την απόσχιση κλάδων, φέτος την «εθελοντική» εργασία ή απουσία. Σίγουρα, δεν στερούνται πατεντών αλλά καλό θα ήταν να στραφούν σε δημιουργικότερες αναζητήσεις. Οι εμπνευστές των εν λόγω «φαεινών» σεναρίων, ας αναζητήσουν αλλού τα κόστη και τις περικοπές.

Οι εργαζόμενοι στηρίζουν διαχρονικά την Τράπεζα, δημιουργούν το μέλλον της και δεν πρόκειται να αποτελέσουν τα εύκολα θύματα ευκαιριακών, πειραματικών και τυχοδιωκτικών προσεγγίσεων.

Η επιχειρούμενη μεθόδευση για εφαρμογή δήθεν εθελοντικής άδειας άνευ αποδοχών και εθελοντικής μερικής απασχόλησης για του εργαζόμενους, είναι απαράδεκτη και δεν πρόκειται να περάσει.

Καλούμε τη Διοίκηση να πάρει πίσω τους αντεργατικούς σχεδιασμούς της.

Θα μας βρει όλους απέναντί της. Την ΟΤΟΕ, τους Συλλόγους και σύσσωμους όλους τους εργαζόμενους.

Συνάδελφοι,

Δεν είναι η πρώτη φορά που καλούμαστε να αντικρούσουμε αντεργατικές μεθοδεύσεις. Είμαστε αποφασισμένοι και όλοι μαζί, ενωμένοι και δυνατοί, αποδείξαμε ότι μπορούμε τις αποτρέψουμε.

Το κάναμε και θα το ξανακάνουμε.

Μοιραστείτε το άρθρο