Κάλεσμα διεκδίκησης υπολοίπου 50% της αποζημίωσης απόλυσης

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι, Με τις φήμες για προκήρυξη πρόωρων εκλογών ολοένα να πληθαίνουν, κρίνουμε αυτονόητο ότι τα χρονικά περιθώρια προκειμένου η.

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Με τις φήμες για προκήρυξη πρόωρων εκλογών ολοένα να πληθαίνουν, κρίνουμε αυτονόητο ότι τα χρονικά περιθώρια προκειμένου η Κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να υλοποιήσει το δίκαιο αίτημα μας για την καταβολή του υπολοίπου 50% της αποζημίωσης απόλυσης, στενεύουν διαρκώς.

Υπενθυμίζουμε ότι το εν λόγω θέμα, αποτέλεσε και προεκλογική δέσμευση της σημερινής Κυβέρνησης, αλλά δυστυχώς έως σήμερα παραμένει άλυτο, αφού οι καθ’ ύλην αρμόδιοι φαίνεται να κωφεύουν.

Την ώρα και την στιγμή, που μοιράζουν απλόχερα μερίσματα κι επιδόματα, προς πάσα κατεύθυνση, αρνούνται επιδεικτικά να κάνουν πράξη ένα δίκαιο αίτημα των εργαζόμενων.

Για την εκκρεμότητα αυτή, που αφορά άμεσα χιλιάδες απολυμένους τραπεζοϋπαλλήλους και τις οικογένειες τους από το 2012 κι έπειτα, έχουν έγκαιρα ενημερωθεί οι εκάστοτε αρμόδιοι, τόσο από Συλλόγους, όσο και μεμονωμένους συναδέλφους, μα δυστυχώς η χρονοκαθυστέρηση, που εκλαμβάνεται και ως εμπαιγμός, δεν έχει τέλος και χρώμα.

Για τον λόγο αυτό, σας καλούμε να συμμετάσχετε μαζικά στην κινητοποίηση που διοργανώνει ο ΣΕΤΑΠ, την Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2018, στις 11:00 το πρωί , στο Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης (Νίκης 5, Αθήνα 105 63) και στην πορεία που θα ακολουθήσει προς τη Βουλή.

Συνάδελφοι,

Η αποζημίωση λόγω απόλυσης, όπως είναι κοινά παραδεκτό, αποτελεί το θεμελιωδέστερο δικαίωμα των εργαζομένων που προστατεύεται από την ελληνική και την κοινοτική έννομη τάξη, και θα αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις μέχρι την τελική δικαίωση.

Μοιραστείτε το άρθρο