Καμία απόσχιση, Καμία βλαπτική μεταβολή

Συνάδελφοι, Πραγματοποιήθηκε χθες (28/09), συνάντηση του Συλλόγου μας με εκπροσώπους της Διοίκησης της Τράπεζας, έπειτα από πρόσκλησή τους. Στη συνάντηση.

Συνάδελφοι,

Πραγματοποιήθηκε χθες (28/09), συνάντηση του Συλλόγου μας με εκπροσώπους της Διοίκησης της Τράπεζας, έπειτα από πρόσκλησή τους.

Στη συνάντηση αυτή, η  Διοίκηση της Τράπεζας μας ενημέρωσε ότι προέβη στη σύσταση θυγατρικής εταιρείας, με σκοπό την ενδεχόμενη απόσχιση τμημάτων, κατά πως ο νόμος ορίζει.

Τα τμήματα αυτά είναι το Central Administration Unit, το τμήμα επεξεργασίας δεδομένων τιμολογίων και η διαχείριση αποθηκών, φυσικού αρχείου και αλληλογραφίας.

Το παραπάνω σχέδιο, κατά δήλωση τους, δεν αφορά ειλημμένη απόφαση, αλλά εναλλακτική στο σχέδιο εταιρικού μετασχηματισμού της Τράπεζας.

Από την πλευρά μας, δηλώσαμε ευθύς εξαρχής την αντίθεσή μας σε οποιοδήποτε σενάριο απόσχισης, εκφράζοντας την αδιαπραγμάτευτη θέση του Συλλόγου μας για:

Καμία απόσχιση, Καμία βλαπτική μεταβολή.

Συνάδελφοι,

Σε μια περίοδο, όπου ακόμη και οι ίδιοι οι εκπρόσωποι των Τραπεζών, προεξοφλούν υψηλότατους ρυθμούς ανάπτυξης, ταυτοχρόνως επιλέγουν να ακολουθήσουν τις πλέον απαξιωμένες και αδιέξοδες στις συνειδήσεις των εργαζομένων στρατηγικές μάνατζμεντ, όπου η καθημερινή καταστρατήγηση των κανόνων και ο φόβος περισσεύουν.

Η Τράπεζα Πειραιώς, για πολλοστή φορά τα τελευταία χρόνια, επιχειρεί να δημιουργήσει τετελεσμένα και να φέρει τους εργαζόμενους  και τους εκπροσώπους τους προ αδιεξόδου. Η δογματική εφαρμογή του σχεδίου συρρίκνωσης, με αυθαίρετες και μονομερείς ενέργειες, με εκτοπισμούς συναδέλφων, υπονομεύει  όχι μόνο το μέλλον των εργαζομένων και των οικογενειών τους, αλλά και της ίδιας της Τράπεζας.

Ο Σύλλογος μας, εξαρχής βρίσκεται σε ανοικτή γραμμή επικοινωνίας με την ΟΤΟΕ, ενώ άμεσα ανταποκρίθηκε και στο κάλεσμα του αντιπροσωπευτικού Συλλόγου, στην προσπάθεια κοινής παρέμβασης για την διασφάλιση της απασχόλησης και των εργασιακών μας δικαιωμάτων.

Κανένας συνάδελφος δεν είναι μόνος του.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος                  Ο Γεν. Γραμματέας

Παν. Αδαμόπουλος             Γιάννης Αδάμος

Μοιραστείτε το άρθρο