Μαζική και αγωνιστική η συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Ν. Ηρακλείου

Αγωνιστικό και δυναμικό παρών έδωσαν οι συνάδελφοι, σε μια μαζική συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της 4ωρης Στάσης εργασίας που.

  1. Αγωνιστικό και δυναμικό παρών έδωσαν οι συνάδελφοι, σε μια μαζική συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της 4ωρης Στάσης εργασίας που προκήρυξε ο Σ.Ε.Τ.Α.Π. στο Κατάστημα 25ης Αυγούστου του Ν. Ηρακλείου.

Εκπρόσωποι του Σ.Ε.Τ.Α.Π. περιόδευσαν την προηγούμενη μέρα στα Καταστήματα του Νομού, ενώ με συντονισμένες παρεμβάσεις στα τοπικά μέσα και τους φορείς, εξασφάλισαν την ευρύτερη δυνατή συμμετοχή και κάλυψη της κινητοποίησης.

Η συμμετοχή των συναδέλφων υπήρξε καθολική με τα Καταστήματα της περιοχής να παραμένουν κλειστά.

Οι εργαζόμενοι απαιτούν:

  • να τοποθετήσει άμεσα τους συναδέλφους του Κατ/ματος Αγίου Μηνά που προγραμματίζεται να κλείσει τη Παρασκευή 18/11/2022,
  • να εγκαταλείψει η Τράπεζα Πειραιώς την αδιέξοδη και εμμονική τακτική της συρρίκνωσης, με νέο κύκλο κλεισίματος Καταστημάτων και αποσχίσεων, που πλήττουν βάναυσα την εργασία, την ανάπτυξη και τις τοπικές κοινωνίες.
  • να σταματήσει η Τράπεζα να σπρώχνει τους εργαζόμενους στο πρόγραμμα «εθελουσίας» εξόδου.

Οι εργαζόμενοι έστειλαν σαφές μήνυμα στην Διοίκηση της Τράπεζας, ότι δεν πρόκειται να ανεχθούν άλλες ανάλγητες και ακατανόητες επιλογές που να καταργούν θέσεις εργασίας, ζητώντας να μπει οριστικό τέλος στα αποτυχημένα business plans που παραβλέπουν, αφενός το πολυτιμότερο κεφάλαιο της Τράπεζας τους εργαζόμενους και αφετέρου τους κατοίκους της ελληνικής υπαίθρου.

Την συγκέντρωση διαμαρτυρίας στήριξαν με τη παρουσία τους ο Βουλευτής του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Νομού κ. Βασίλης Κεγκέρογλου και ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου κ. Στέλιος Βοργιάς.

Μετά την ολοκλήρωση των ομιλιών, ακολούθησαν συναντήσεις με τον Δήμαρχο κ. Β. Λαμπρινό και τους Αντιπεριφερειάρχες, κ. Ζ. Δοξαστάκη & κ. Κ. Συριγωνάκη, ενώ παρουσία δεκάδων συναδέλφων, πραγματοποιήθηκε πορεία διαμαρτυρίας προς το Κατάστημα του Αγίου Μηνά με συμβολικό κλείσιμο του δρόμου.

Συνεχίζουμε να διεκδικούμε το παρόν και το μέλλον που μας αξίζει.

Υ.Γ. Οι εργαζόμενοι στις υπό απόσχιση υπηρεσίες της Τράπεζας Πειραιώς, καλούνται να συμμετάσχουν μαζικά στην αυριανή 4ωρη στάση εργασίας (7:45 – 11:45) που θα πραγματοποιηθεί έξω από το Κατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς, Πανεπιστημίου 31, στα Προπύλαια στις 9:00 π.μ.

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΑΣ Η ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ

Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας

Παναγιώτης Αδαμόπουλος Γιάννης Αδάμος

Μοιραστείτε το άρθρο